Lyt til artiklen:

Formand vil til bunds i L&F's arbejdskultur efter direktørafgang

00:00
Hastighed: ???x
01:35

Abonnementsartikel

Søren Søndergaard er ærgerlig over at miste sin direktør, og han sætter nu gang i en ekstern undersøgelse af L&F's virksomhedsstyring og arbejdskultur.

Formand for Landbrug & Fødevarer reagerer nu på opsigelsen fra den administrerende direktør, Anne Arhnung.

Det sker i en mail sendt fra presseafdelingen i organisationen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg har i dag modtaget Anne Arhnungs opsigelse som følge af håndteringen af den omtalte sexismesag i Danbred. En beslutning, jeg modtager med beklagelse, men som jeg også har forståelse for. Det har været en svær tid. Også for Anne, der i væsentlig grad er blevet personificeret med sagen og dens håndtering, men som jeg har sagt før, er det hele ledelsens ansvar, skriver formanden om sin direktørs øjeblikke opsigelse.

Først mandag aften kunne TV2 fortælle, at Anne Arhnung havde valgt at forlade sin stilling i L&F, fordi hun har været uenig med den politiske ledelse i organisationen omkring håndteringen af krænkelsessagen i Danbred.

- I forlængelse af Anne Arhnungs opsigelse har jeg bedt om, at der igangsættes en ekstern undersøgelse af governance og arbejdskultur i Landbrug & Fødevarer. Det er et ønske fra min side, at vi kommer til bunds i det her og tør se indad. Netop for at sikre, at vi bedst muligt forebygger og håndterer sager om grænseoverskridende adfærd, herunder sexisme og krænkelser. Vi har sat vigtige initiativer i gang, men det her er et nødvendigt supplement til de værktøjer, Landbrug & Fødevarer allerede har i værktøjskassen for at være en moderne, effektiv og ordentlig organisation, skriver Søren Søndergaard i føromtalte reaktion på opsigelsen.