Lyt til artiklen:

Politiet efterlyser mand mistænkt for skamfering af heste

00:00
Hastighed: ???x
01:45

Abonnementsartikel

En mand er mistænkt for at have skamferet heste i Nordjylland.

I forbindelse med efterforskning af flere sager, der omhandler skamfering af flere heste, efterlyser Nordjyllands Politi nu en yngre mand, som det betragter som mistænkt i sagen.

Det skriver Nordjyllands Politi i et Facebook-opslag.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Skamferingen af hestene er sket i området nord for Randers i august og september 2021, og sagen efterforskes derfor aktuelt af Dyrevelfærdssektionen, og i forbindelse med sagen er vi kommet på sporet af en yngre mand, der er interessant for os.

Han indfandt sig nemlig onsdag d. 25. august kl. 15.20 på adressen Lindegaardsvej 33 i byen Linde, oplyser lederen af efterforskningen, politikommissær Henrik Jensen, der uddyber:

- Og her filmede manden med sin mobiltelefon ud over en hestefold med ca. 10 heste, ligesom han filmede ind i en tilhørende hestestald.

Manden beskrives således:

  • mand, ca. 18-25 år, alm. af bygning, ca. 180 cm, lys i huden med mørkt halvlangt hår, iført brun trøje, sorte bukser og sorte sko med hvide såler.
  • Han gik rundt med sin telefon i hånden og havde hvide høretelefoner i ørerne. Han bar endvidere på en flaske vand og en mindre sort taske/paraplylignende genstand.

- Pågældende mand er interessant for os at komme i kontakt med, idet hans færden på tidspunktet gør, at han bør afhøres til sagen - så har nogen set ham eller har andre oplysninger, så ring til os på 114, siger politikommissær Henrik Jensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I forbindelse med efterforskningen er der dukket en helt ny sag op i Jebjerg om mulig skamfering af heste - en sag, som sammen med de øvrige sager vil blive efterforsket af enheden.

- Vi skal dog have undersøgt denne nye sag yderligere, før vi kan udtale os om de nærmere omstændigheder, siger Henrik Jensen.

Politiet efterforsker de forskellige sager sammen med flere sammenlignelige sager begået i henholdsvis Terndrup og Aars i 2020 i Nordjyllands Politikreds.

Alle henvendelser omkring ovenstående kan rettes til Nordjyllands Politi, Dyrevelfærdssektionen, via telefon 114.