Lyt til artiklen:

FirstFarms sælger Nordvestrumænske aktiviteter

00:00
Hastighed: ???x
01:41

Firstfarms A/S skriver i en pressemeddelelse, at virksomheden sælger aktiviteter i Nordvestrumænien

Salgsprisen for aktiviteterne udgør 104 millioner kroner. I forbindelse med købet i 2020 er der samlet indtægtsført 19,7 millioner kroner før skat. Indtægten udgør forskellen mellem dagsværdien af de købte aktiver fratrukket den betalte pris med aktier til dagskurs pr. overtagelsesdagen i 2020. Salget frigør 100 millioner kroner i frie likvide midler for koncernen og ændrer ikke de udmeldte forventninger for 2021, som er et EBITDA i niveauet 95-115 millioner kroner og EBIT i niveauet 45-65 millioner kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Salget gennemføres et år efter, at FirstFarms selv erhvervede aktiviteterne, og er et godt eksempel på den agilitet, der medvirker til den fortsatte positive udvikling af virksomheden, siger adm. direktør Anders H. Nørgaard:

- Da vi overtog aktiviteterne, ville vi bruge den kommende tid til at vurdere de forskellige muligheder og prioritere indsatsen i Rumænien. Det optimale har vist sig at være en afhændelse allerede nu. Vi gør en god handel og realiserer 100 millioner kroner i frie midler, som blandt andet skal investeres i videreudviklingen af vores stadigt stigende aktiviteter både organisk og akkvisitiv. Samtidig får vi værdifuld viden og erfaring med, som skal udnyttes i den øvrige del af vores forretning.

Det forventes, at handlen er endelig inden udgangen af 2021.