Lyt til artiklen:

FirstFarms med tilfredsstillende start på 2023

00:00
Hastighed: ???x
02:02

Administrerende direktør i FirstFarms, Anders H. Nørgaard, glæder sig over 1. kvartals-resultatet, men understreger, at resultatet ikke er en varsling om et nyt rekord-resultat i koncernen.

- Det er vigtigt med en god start, og det har vi fået. Men det er også nødvendigt, for vi ser ind i en uforudsigelig udvikling i markedet fremadrettet. Lige nu kan vi konstatere tilfredsstillende vækstbetingelser men også vigende priser i markedet for afgrøder. Det er positivt, at vi har solgt en væsentlig del af vores salgsafgrøder fra den kommende høst til gode priser. Vi oplever faldende, men stadig fornuftige, mælkepriser sammenlignet med Q1 i fjor, siger Anders H. Nørgaard.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Sidst men ikke mindst er vi vidne til meget høje grisepriser. Billedet kan være et helt andet, når vi om tre og seks måneder præsenterer vores næste kvartalsresultater med uforudsigeligheden og vejret, som vi ikke er herre over, in mente, siger Anders H. Nørgaard som kommentar til delårsrapporten.

FirstFarms understreger vigtigheden af at levere effektivitet, der svarer til det høje 2022-niveau i hele driften som en forudsætning for et tilfredsstillende resultat. Koncernen har derfor fokus på at skabe mest mulig værdi i den cirkulære drift og værdikæderne omkring selskabets produkter, skriver FirstFarms i en pressemeddelelse.

FirstFarms tror på et tilfredsstillende 2023-resultat og fastholder de udmeldte forventninger for året om et EBITDA i intervallet 90-120 millioner kroner og et EBIT på 45-75 millioner kroner.

- Vi har fortsat fokus på udvikling og vækst, hvilket er en forudsætning, hvis vi skal indfri vores ambition om en fremtid blandt Europas bedst drevne og mest profitable virksomheder indenfor jordbrug og fødevarer, siger Anders H. Nørgaard.

FirstFarms har landbrugsproduktion i fire europæiske lande.