Lyt til artiklen:

ØL's ekstraordinære generalforsamling erklæret ugyldig

00:00
Hastighed: ???x
01:24

Abonnementsartikel

Økologisk Landsforenings ekstraordinære generalforsamling er blevet erklæret ugyldig.

Økologisk Landsforenings ekstraordinære generalforsamling 1. juli var ugyldig.

Det skriver Økologisk Nu.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Indkaldelsen til generalforsamlingen kom nemlig ikke rettidigt. Godt nok udkom den i den digitale avis 27. maj, men da avisen blev omdelt dagen efter, betød det, at indkaldelsen kom en dag for sent.

På generalforsamlingen fremsatte bestyrelsen et forslag om at ændre i vedtægterne, da en af de fonde, som foreningens landbrugsafdeling plejer at søge om forskningsmidler hos, har ændret godkendelseskriterierne.

Derudover erkender bestyrelsen, at det var en fejl at udpege et bestyrelsesmedlem som dirigent, og at dagsordenen ikke fremgik af indkaldelsen, men alene på hjemmesiden.

- Det var en fejl, at den fulde dagsorden ikke stod trykt på bagsiden af avisen, men kun var at finde på hjemmesiden. Vi skulle ikke have valgt en fra bestyrelsen som ordstyrer. Det er ikke imod vedtægterne, men det rigtige havde selvfølgelig været at vælge en udenfor bestyrelsen. Vi betragtede vedtægtsændringerne som en formalitet for kunne søge den fulde funding og fortsætte det arbejde, som vi alle brænder for. Jeg ærgrer mig over, at datoen og timerne kom til at spille så stor en rolle under vores drøftelse, da min oplevelse er, at vi havde mange andre ting, der var mere værdifulde at drøfte, siger foreningens næstformand Sten Dissing.