Lyt til artiklen:

Sommercamp i landbrugets tjeneste

00:00
Hastighed: ???x
02:00

Gårdene Kløverhøjgaard og Asmildklostergaarden dannede i sidste uge rammer for en sommercamp for glade børn, der fik mulighed for at give sig i kast med blandt andet traktorkørsel med GPS, pløjning, harvning og såning.

For de dyreinteresserede gik turen tirsdag til Langmosegaard ved Møldrup, hvor familien Høgh tog imod og underviste hele dagen i, hvordan dyr gøres klar til udstilling og dyrskue. Der var både kalve, heste og hunde. Her lærte børnene blandt andet om vigtigheden i altid at have en klud og papir ved hånden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-2
Der blev gjort dyr klar til mønstring. Foto: Christoffer Campbell.

- Når man har gjort en kalv flot og klar til udstilling og den så pludselig "skider" - ja, så skal der rengøres bagtil og måske halen med, fortæller, siger Birgitte Hedemann Andersen, der er forstanderinde på Asmildkloster Landbrugsskole.

Udflugten tirsdag sluttede naturligvis af med mønstring og præmier for de flotteste dyr.

90 børn i alderen 11 til 15 år deltog i campen, der strakte sig fra mandag til torsdag aften, hvor der blev afsluttet med fællesspisning, hvor forældrene plejer at deltage.

- Normalt er vi faktisk 300 deltagere til fællesspisning, men det turde vi ikke i år på grund af corona. Det håber vi selvfølgelig, at vi kan næste år, siger Birgitte Hedemann Andersen.

Hun fortæller, at omkring 30 af deltagerne har været med til sommercampen før.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der er nogle, der glæder sig rigtig meget til at komme igen, fordi de har et rigtig godt fællesskab og knytter nogle relationer, der varer ved, selvom de måske bor langt fra hinanden, siger hun.

rich-media-4
Der var to linjer til campen. En for de teknikinteresserede og en for de dyreinteresserede. Foto: Christoffer Campbell.

Gå til landmand

Som noget nyt tilbyder skolen til efteråret et fritidsforløb, hvor deltagere over 10 gange kommer tættere på landbrugets verden.

Fritidstilbuddet er til de unge, der starter på 7. og 8. årgang efter sommerferien, og som deltager kan man blandt andet komme ud til "fagdage" med under navne som "Robotteknologi og fremtidens landbrug", "Klog på dyr", "Klimaklog på danske fødevarer" og "Haver til Maver".

Der er 22 pladser ledige til tilbuddet.