Lyt til artiklen:

Kornets Hus er indviet med ministerbesøg, begejstring - og høje forventninger

00:00
Hastighed: ???x
02:33

Abonnementsartikel

Kornets Hus er officielt blevet indviet.

Tidligere på ugen blev Kornets Hus, Danmarks nye madkulturhus syd for Hjørring, officielt indviet. Det skete ved en festlig fejring med masser af prominente gæster, herunder fødevareminister Rasmus Prehn (S) og borgmester i Hjørring Kommune Arne Boelt (S) samt repræsentanter for de involverede fonde og bidragsydere og stjernearkitekten bag huset, norske Reiulf Ramstad.

Det skriver Kornets Hus i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Begejstringen for det nye madkulturhus var bærende for alle, der tog ordet ved åbningen:

- Det er dybt inspirerende, og jeg håber, at rigtigt mange vil tage den mulighed, det er at komme forbi Kornets Hus og lære om godt dansk håndværk, sagde fødevareminister Rasmus Prehn (S) i sin tale ved åbningen.

Husets arkitekt Reiulf Ramstad lagde særlig vægt på husets unikke placering i sin tale:

- Kornets Hus er blevet en del af landskabet, og landskabet er blevet en del af Kornets Hus. Det er et sted, hvor man har lyst til at samles.

Glade gæster - både store og små

Kornets Hus byder på en række forskellige tilbud, som er målrettet både private og professionelle med interesse for mad, smag og fælles oplevelser. Holdet bag Kornets Hus kalder det for "Nordjyllands nye oplevelsescenter for korn, madoplevelser og aktiviteter for hele familien", og på husets hjemmeside kan man se mere om et spændende program for sommeren fyldt med alt fra pizza-bagning til kagekurser, markvandringer, lækre tilbud i caféen og meget mere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Daglig leder i Kornets Hus Johannes Haandsbæk Vestergaard er meget tilfreds med åbningen - og han har heldigvis haft lejlighed til på forhånd at få et indtryk af, hvordan husets gæster har taget imod det. Kornets Hus har nemlig haft dørene åbne for besøgende, siden coronarestriktionerne tillod det tilbage i starten af maj.

- Siden vores åbning 8. maj har vi haft mere end 2000 gæster på besøg. De har kunnet gå på opdagelse i husets udstillinger, være med til workshops i det store bageri eller nyde et måltid i husets økologiske café. Det er mit indtryk, at huset fanger både børn og voksne, nørdede surdejseksperter og almindeligt madglade gæster, fortæller Johannes Haandsbæk Vestergaard.

Idémanden bag Kornets Hus, Aurion-grundlægger og kornsort-pionér Jørn Ussing Larsen, er også glad for endelig at se huset stå klart med åbne døre og lægger vægt på, at der netop er oplevelser for enhver smag:

- Min drøm med huset er, at folk går herfra som 'forundringsparate' og har oplevet en forhåbentlig smittende begejstring for kornets univers, siger han.