Lyt til artiklen:

61-årig tildelt bøde for manglende reetablering af dige

00:00
Hastighed: ???x
01:35

Abonnementsartikel

En 61-årig mand fra Kolding-området er ved retten i Kolding blevet idømt en bøde på 5.000 kroner for ikke at følge et påbud om at reetablere et dige på hans ejendom.

Tilbage i 2010 blev Kolding Kommune gjort opmærksom på, at der var blevet fjernet et beskyttet dige på en ejendom, der tilhører en nu 61-årig mand fra Kolding-området.

Det udløste et påbud fra Kulturstyrelsen, der ville have den 61-årige til at reetablere diget. Den 61-årige har hele vejen igennem sagens forløb nægtet, at der er tale om et beskyttet dige, men alle de involverede myndigheder - og nu også retten i Kolding, er nået frem til et andet resultat. Det skriver Sydøstjyllands Politi på Politiets hjemmeside.

- Sagen har siden 2010 været behandlet ved Kolding Kommune, ved Kulturstyrelsen og Miljø- og Naturklagenævnet. Der har også været anlagt civilt søgsmål mod Miljø- og Naturklagenævnet og sagen har under behandlingen ved anklagemyndigheden været udsat flere gange, fordi domfældte har anmodet om undersøgelse af anlæg af vejstrækning med videre. Retten nedsatte ikke bøden pga. sagsbehandlingstiden, forklarer specialanklager Pernille Moesborg i en pressemeddelelse på Politiets hjemmeside.

Ifølge Politiets pressemeddelelse er manden blevet idømt en bøde på 5.000 kroner for ikke at følge påbuddet om reetablering. Retten i Kolding desuden har fastsat tvangsbøder på 2.000 per måned, indtil påbuddet om reetablering er efterkommet. Da den 61-årige ikke mødte op ved domsafsigelsen, er den 61-åriges holdning til dommen ukendt.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce