Lyt til artiklen:

Nyt skær til fuld gennemskæring

00:00
Hastighed: ???x
01:17

Abonnementsartikel

Köckerling lancerer TopMix-vingeskæret, så der kan opnå fuld gennemskæring, selvom der køres ganske øverligt.

Den tyske producent af redskaber til jordbearbejdning- og såning, Köckerling, har netop præsenteret en helt ny generation af vingeskær, som sikrer fuld gennemskæring helt i toppen af jordlaget.

- Vingeskæret er bygget til at arbejde ganske øverligt i fire til fem centimeters dybde, fortæller Mikael Nielsen, ansvarlig for det danske marked hos Köckerling.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Tidligere skulle vi mindst ned i 10 centimeters dybde for at sikre et ordentligt flow over vingeskæret og dermed ordentlig gennemskæring under harve-arbejdet.

Mikael Nielsen har store forventninger til det nye skær, som især kommer til rette ved mekanisk bekæmpelse af ukrudt, idet skæret er næsten vandret, meget fladt og dermed kommer til at virke lidt som et skuffe-jern, som skærer rodnettet over uden at løfte på materialet.

- Ved det falske såbed har det nye skær også en stor fordel, idet vi opnår fuld gennemskæring, samtidigt med at vi kan køre ganske øverligt.

Det nye skær kan monteres på tænder fra harve-serierne Vector, Quadro samt Trio, og eneste krav er, at det monteres sammen med betek-spidser på tænderne, da det kræver en spids med lang holdbarhed.

- Det første sæt er allerede solgt i Danmark, og jeg tror mange flere snart følger efter, fortæller Mikael Nielsen.

rich-media-3
Den nye TopMix-vingeskær monteret på harve-tanden. Foto: Köckerling.