Lyt til artiklen:

Effektiv mekanisk ukrudtsbekæmpelse

00:00
Hastighed: ???x
01:30

Abonnementsartikel

Den nye Köckerling Allrounder Bio-harve har fået ny rammeopbygning.

Der er adskillige ændringer på den nye Köckerling Allrounder Bio-harve, som Ringe Maskinforretning havde med på det nyligt overståede fynske dyrskue.

Der er tale om en videreudvikling af Allrounder Classic-udgaven, og Bio-versionen er nu målrettet til effektiv mekanisk ukrudtsbekæmpelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det nye ved vores Allrounder er blandt andet, at den har fået en helt ny rammeopbygning. Den kan fås med hydraulisk dybderegulering og hydraulisk indstilling af efterharven, hvilket betyder, at man styrer dybden fuldstændigt trinløst inde fra kabinen, fortæller Mikael Nielsen, salgschef Köckerling.

rich-media-2
Betek-gåsefodskærene laver en fuld gennemskæring, hvorefter efterharven trækker ukrudtet op. Foto: Bo Andersen.

Allrounder Bio er en 6 meters harve, der er udstyret med Betek gåsefodsskær, som laver en fuld gennemskæring Herefter trækker efterharven ukrudtet op, ryster det fri for jord og ligger det op på overfladen, så det kan tørre ud.

Udover højdeindstilling af harven kan også angrebsvinklen på efterharven styres fra kabinen.

- Det betyder, at man nemt kan indstille vinklen efter, hvor meget ukrudt, man vil hive op til at lægge og tørre ovenpå jorden, siger Mikael Nielsen.

rich-media-3
Som noget nyt er hjulene flyttet ud fra harvesektionen. Foto: Bo Andersen.

Fleksibel harve

Allrounder Bio-harven fås med forskellige typer pakvalser, så man også kan bruge den som almindelig stubharve og som såbedsharve.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Og så er der hjulene.

- Det er også noget nyt, at vi har flyttet hjulene ud fra harvesektionen. Så vi har bærehjul henne bagved og frontstøttehjul henne foran. Det betyder, at den kører mere roligt, siger Mikael Nielsen.