Abonnementsartikel

Eleverne kan vende tilbage til den fysiske undervisning på erhvervsskolerne fra den 18. maj.

Elever på landets erhvervsskoler, som er i gang med en erhvervsuddannelse, modtog op til St. Bededag den glædelige nyhed, at landets regering har prioriteret deres uddannelse som en del af den kommende genåbning.

På et pressemøde foran Marienborg meddelte statsminister Mette Frederiksen, at der er indgået en aftale om anden fase af en gradvis, kontrolleret genåbning af det danske samfund, og at den indeholder en åbning for fysisk undervisning for alle elever på erhvervsuddannelserne fra den 18. maj.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er overordentligt positivt, at regeringen ser dette behov og tager første skridt i forhold til at sikre, at fremtidens faglærte arbejdskraft ikke lades i stikken. Her vil vi gerne rose - ikke kun de partier i Folketinget, som har bakket denne dagsorden op - men også embedsværket, for at være lydhøre og samarbejdsvillige, siger Ole Heinager, formand for Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier - Lederne.

- Nu kan eleverne komme tilbage og få den faglighed og de praktiske færdigheder de har brug for, for at kunne fortsætte og færdiggøre deres uddannelser, siger Ole Heinager.

Erhvervsskolerne glæder sig til genåbning

Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier meddeler, at det er en tiltrængt prioritering, at eleverne nu er omfattet af genåbningen. Skolerne glæder sig og er klar til at få eleverne ind i klasselokalerne og ud i værkstederne - også selvom alle vender tilbage til en hel ny virkelighed, hvor sundhedsmyndighedernes retningslinjer for erhvervsskolerne endnu er ukendte.

Der har været stor frygt for, at eleverne ville miste motivationen og falde fra, eller at grundforløbseleverne ikke ville kunne nå at blive færdige til hovedforløbet.

- Det er en glædelig nyhed statsministeren har leveret. Vi har gennem nedlukningen oplevet en åben dialog med Børne- og Undervisningsministeriet, som har udvist stor forståelse for vores udfordringer. Dette samarbejde er nu kommet til gavn og glæde for eleverne, men i den grad også for erhvervslivet, som får brug for den faglærte arbejdskraft, når hjulene igen tager fat, og der skal fart på genopretningen af samfundet, siger Lars Goldschmidt, formand for Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Udover åbning på erhvervsuddannelserne, så indebærer aftalen også, at der fjernes restriktioner på certifikatkurser i AMU. Børne- og Undervisningsministeriet har derudover meddelt, at de vil fortsætte dialogen med erhvervsskolerne over de næste par dage om den konkrete implementering.