Lyt til artiklen:

Flere vil være maskinmekaniker: Det er jo dem, der flytter noget

00:00
Hastighed: ???x
02:40

I Aars på Himmerlands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser, HEG, er der denne sommer en lille stigning i optaget på uddannelserne til entreprenør- og landbrugsmaskinmekaniker.

- Det er et rigtigt flot optag, siger uddannelseschef Aksel Gaardsted Christiansen til Maskinbladet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sammenlagt har 126 elever sommerstart på de to uddannelser på skolen. Sidste år var antallet 116.

Et benarbejde

Uddannelseschefen peger på, at der ikke er et - men flere - tiltag, der kan være årsag til stigningen i optaget på de to erhvervsuddannelser.

Ny aftale giver rygstød til erhvervsuddannelser

Se også:

Ny aftale giver rygstød til erhvervsuddannelser

Det gælder blandt andet tiltag i samarbejde med Maskinleverandørerne og Dansk Metal.

- Så vi håber selvfølgelig, at det kaster en lille smule frugt af sig nu sammen med det benarbejde, vi har lavet med blandt andet Danmarks bedste lærling, og når vi tager til Roskilde Dyrskue og Skills med mere, siger han og fortsætter:

- Et af målene med disse arrangementer er selvfølgelig at sikre rekruttering til branchen, så jeg håber, at det lykkes.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De flytter noget

Der er ikke nok, der vælger en erhvervsuddannelse i disse år. Men dem der gør, får nogle, ifølge uddannelseschefen, "helt exceptionelle gode kort på hånden til at skabe en dygtig og bæredygtig fremtid".

Blandt andet ved at få nogle kompetencer der giver jobsikkerhed gennem hele arbejdslivet.

En fyring under coronakrisen ledte Anja over i entreprenørfaget

Se også:

En fyring under coronakrisen ledte Anja over i entreprenørfaget

- Og når jeg siger bæredygtig fremtid, så tror jeg på, at mange fra erhvervsuddannelserne skal ud og deltage aktivt i den grønne omstilling, siger han og fortsætter:

- Det er også landbrugsmaskinmekanikeren, der kan programmere robotten, og det er entreprenørmaskinmekanikeren, der kan skrue i en elmaskine. Det er jo dem, der flytter noget.

Ikke noget quickfix

Når lærlingene efter fire år er ved vejs ende på de to erhvervsuddannelser, oplever HEG i Aars, at branchen er dygtig til at ansætte dem bagefter. Det er heller ikke uden betydning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-6
Der er en lille stigning i optaget på de to uddannelser. Foto: HEG.

- Branchen har indset, at der ikke er noget quickfix på at få flere ind i branchen. Der er den mulighed, at vi skal uddanne nogle flere, og det ansvar synes jeg, branchen løfter megaflot, siger Aksel Gaardsted Christiansen.

- Vi kan nærmest sige til alle folkeskole- og efterskoleelever, at hvis I vælger den her uddannelse, så er der jobgaranti. Det synes jeg, branchen skal have en kæmpecadeau for, slutter uddannelseschefen.