Abonnementsartikel

Hvordan bliver danske so-holdere endnu bedre? Det giver Seges Svineproduktion en række konkrete bud på til årets So-seminar. I år er der både et dansk og et engelsk program.

Højere pattegriseoverlevelse, lavere so-dødelighed og bedre økonomi er i fokus, når SEGES Svineproduktion præsenterer seneste nye forskningsresultater for danske so-holdere. Det sker på årets So-seminar i Fredericia den 17. marts.

- Vi tror på, at danske so-holdere kan blive nummer 1 i forhold til vores udenlandske kollegaer, når det kommer til blandt andet dyrevelfærd og økonomi. Derfor sætter vi fokus på, hvordan vi kan nå dét mål ved hjælp af nyeste viden og erfaringer. Baseret på praktiske og danske forhold, siger Christian Fink Hansen, sektordirektør i Seges Svineproduktion.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mange danske soholdere har udenlandske medarbejdere. Derfor er der, som noget nyt, to spor på årets So-seminar: Et på dansk og et på engelsk. Men med samme indhold, så man kan diskutere dagens indhold med sine kollegaer, når man kommer hjem - uanset om man er fra Danmark, Ukraine eller Rumænien.

- Vi ved, at mange udenlandske medarbejdere gerne vil have ny viden for at blive bedre. Og vi har mange udenlandske kollegaer i de danske svinestalde. Derfor håber jeg, at I vil prioritere at tage jeres kollegaer med, så I sammen kan få den nyeste viden med hjem og bruge på staldgangen, siger Christian Fink Hansen.

Læs mere i HYO om toptunede-søer.

Læs mere i HYO om motivation af udenlandske medarbejdere.