Foreløbige undersøgelser peger på, at fermenteret tang kan forbedre mælkeydelsen og sundheden hos diegivende søer. Et nyt stor EU-projekt sætter for alvor fokus på emnet.

På Aalborg Universitet vil ph.d. studerende Christian Kjær Olesen og professor Reinhard Wimmer snart modtage helt friskhøstet tang fra Færøerne. Tang kan blive en ny vigtig ressource i fødevareproduktionen til både dyr og mennesker. Den smager godt og indeholder vigtige næringsstoffer, men er svært fordøjelig. Det sidste kan dog afhjælpes hvis tangen fermenteres. Ved fermentering øges fordøjeligheden og der kan fremkomme sundhedsfremmende ingrediens.

Få adgang til hele artiklen

Prøv første måned for kun 1 kr. og få ubegrænset adgang til alt indhold på Maskinbladet.dk*
Få adgang nu
Allerede abonnent?
* Efter første måned fortsætter abonnementet automatisk til normalpris - 179 kr. pr. md inkl. moms.
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.