Dagens afgrødekommentar fra Jyske Markets: Den negative stemning ramte igen i går de fleste risikoaktiver, og råvarerne var ikke nogen undtagelse. Sojakomplekset blev, ud over den negative stemning i markedet generelt, også drevet ned af lidt prisnegative nyheder. Buenos Aires Grain Exchange kom i går med en opjustering af deres forventninger til årets høst af sojabønner til 53,1 mio. tons, mod 51 mio. tons, som det var forventet ved seneste udmelding tilbage i oktober 2019. Vi er stadigvæk et par millioner tons fra sidste års høst på 55,1 mio. tons, men kombineret med en i forvejen dårlig stemning på markederne, så var udmeldingen med til at drive sojakomplekset lavere i løbet af eftermiddagen og aftenen. Sojabønnerne faldt med næsten 2%, det samme niveau som sojaskrå, mens sojaolien faldt med næsten 3%. Sojaolien har efterhånden tabt pusten, og er tilbage i samme niveau som før priserne blev drevet op af de store stigninger i palmeolien. Med opjusteringen af den Argentinske høst, så skal det blive interessant at følge udviklingen i Brasilien.
GASC sikrede sig i går 180.000 tons hvede af fransk oprindelse, ovenpå de seneste dages prisfald. Det var en velbesøgt tender, hvor hele 16 virksomheder fra Rusland, Ukraine, Rumænien og Frankrig deltog - det største antal siden 2015. Selvom Rusland var stærkest repræsenteret, så var det alligevel Frankrig der sikrede sig hele ordren. Det var blandt andet højere indenlandske priser i Rusland, samt en stærk forsyning i Europa der betød, at Rusland for første gang siden oktober ikke leverede hvede i en tender fra verdens største importør.
Der var igen i går store udsving på oliemarkedet, og råolien var en overgang nede med mere end tre procent. Den genvandt dog noget af balancen, og sluttede "kun" med et fald på knap 1%. Rent teknisk ligger olien og flirter med bunden af den positive trendkanal som blev etableret tilbage i 2016, og det tekniske billede tegner derfor negativt for prisudviklingen med et brud under $58,50-niveauet. På den anden side er der dog fundamentalerne, og allerede tirsdag var der rygter ude om, at man fra OPECs side er klar til at skrue mere ned for hanerne end det nuværende niveau. Det store spørgsmål er så hvorvidt OPEC+ landene overhovedet overholder den nuværende produktionsaftale. Et comeback i olieprisen i løbet af aftenen betød at vi lukkede inden for den stigende trendkanal.