Lemken er kendt for at have et DNA, som udstråler plove, såmaskiner og harver. Men i 2005 tilføjede Lemken nyt DNA til den tyske produktion i form af sprøjte-DNA'et.

I 2005 købte man den tyske sprøjte-producent Jacoby samt RTS. De to sprøjteproducenter supplerede hinanden forholdsvis godt, idet Jacoby havde specialiseret sig i mindre sprøjter med vægt på især liftsprøjter, mens RTS henvendte sig til de større brug med trailersprøjter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Med ét skulle Lemken integrere den nye DNA-streng, og med så mange andre tyske tiltag er det ikke noget man bare lige gør over én nat.

- Vi skulle være helt sikre på, at service og support kunne følge med, og derfor lavede vi en langsom integration af mærkerne, fortæller Philipp Kamps, produktchef for sprøjter hos Lemken.

I 2015 byggede Lemken en helt ny sprøjtefabrik på 10.000 kvadratmeter i Haren, ikke langt fra den hollandske grænse, og i 2016 præsenterede man den første egentlige Lemken-producerede sprøjte i form af Vega-trailersprøjten.

rich-media-2
Lemkens sprøjtefabrik i Haren skal fremover fordoble sin produktion.

Til professionelle

I 2017 købte Lemken den tyske Bräutigam, som havde en produktion af selvkørende sprøjter.

Resultatet blev afsløret på Agritechnica 2019, hvor Lemken præsenterede den selvkørende Nova-sprøjte med 7.200 liter rumindhold, 39 meter bom og en stærk Deutz AG-motor med 245 heste.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- De første selvkørende sprøjter er allerede solgt, men vi producerer også blot fire enheder i 2020, og så er vi klar med produktionen til sæson 2021, forklarer Philipp Kamps.

Sammen med Nova præsenterede Lemken også Orion-trailersprøjten, som maksimalt rummer 6.000 liter og monteres med samme bom som den selvkørende.

rich-media-4
Philipp Kamps er produktchef for sprøjter hos Lemken.

- Både Orion og Nova henvender sig målrettet til de professionelle brugere, som både har brug for stor bombredde og stor tankkapacitet, fortæller Philipp Kamps, som under Agritechnica 2019 mærkede en meget stor interesse for de nye Lemken-sprøjter.

Også hos de danske kunder er forventningerne høje til de nye sprøjter, og Nis Peter Albrechtsen, som er den danske salgschef hos Lemken, fortæller, at kunne man skaffe de nye sprøjter til sæson 2020, så ville de første allerede være solgt:

- Forventningerne er høje til de nye sprøjter, så det er virkelig noget vi ser frem til.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men vi skal vente endnu et par år på, at de nye sprøjter kommer til Danmark, da Lemken først vil sikre sig, at de kører helt optimal, inden de rulles ud på alle markeder.

- Men sådan er det med Lemken. Vi vil sikre os, at vi kan stå på mål for produkterne, inden vi sender for mange enheder i marken, fremhæver Nis Peter Albrechtsen.

rich-media-6
Den danske salgschef, Nis Peter Albrechtsen, ser frem til at kan tilbyde sprøjterne på det danske marked, som allerede har vakt interesse.