Abonnementsartikel

Den nyudviklet sprøjte kommer fra Lemken, og med navnet Orion.

Den nye trailersprøjte fra Lemken, ved navn Orion, kommer med tre forskellige tank-størrelser. Tank-størrelserne er fra 4.000 liter til 6.000 liter, og med bombredder fra 24 til 39 meter. Indvendigt i aluminium bommen fører cirkulations linjen væsken ud til bommens individuelle dyssekontrol, som er med til at øge kvaliteten af sprøjte-arbejdet. Bommen foldes nu ind over tanken i enten to eller tre dele afhængigt af arbejdsbredden, i forhold Vega-serien som foldes sammen bag tanken.

- AdaptiveBalancingControl (ABC) er med til at sikrer en god bom position med tyngdepunktet under omdrejningspunkt, i følge Lemken.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den aktive bomstyring er med til at bommen tilpasser hver side enkeltvis til ujævnt terræn eller ændringer i afgrøden, for at opretholde den ønskede afstand til afgrøden eller jorden.

Automatiske bremser

Belastningsafhængige bremser er med til at øge sikkerheden både under transport og i marken. Det betyder at bremseevnen justerer løbende, imens at sprøjten bliver lettere, og dermed giver en konstant bremseevne ved både fuld og tom tank.

Afhængigt af tank-størrelsen har Orion enten en teleskopisk aksel eller en flangeaksel, som gør det muligt at indstille sporbredden efter behov.

Lemken MegaSpray Implement Control gør det muligt at kontrollere sprøjten på selve redskabet, via Opus-terminalen eller via en Isobus-terminal i førerhuset.

Den nye Orion-sprøjte, vil være tilgængelig på det danske marked fra sommeren 2020.