I et debatindlæg har jeg nævnt, at Dichlorprop og Mechlorprop stadig er tilladte til anvendelse i landbruget. Det var en fejl. Det er de ikke længere.

Det har Hans Sønderby gjort opmærksom på i et debatindlæg i Maskinbladet, hvor han vurderer, at den slags udtalelser kan stride mod straffelovens mortifikationsregler.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det ændrer dog ikke på, at Dichlorprop og Mechlorprop er fundet i vores drikkevand, og at de tidligere har været brugt i stor stil til ukrudtsbekæmpelse i landbruget.

Det ændrer heller ikke på, at restprodukter af tre andre pesticider, der stadig er tilladte i landbruget, også er fundet i vores drikkevand: Det drejer sig om Bentazon, Glyphosat og MCPA.

At nævne fund af rester fra tilladte pesticider i drikkevandet skete på baggrund af en påstand i et tidligere debatindlæg i Maskinbladet. Her skrev BL-bestyrelsesmedlem Peter Bohsen Jensen, at "moderne planteværnsmidler ? aldrig ender i grundvandet".

Fundene af de tilladte pesticider i drikkevandsboringerne er dog få og i lave koncentrationer. Langt de fleste fund skyldes tidligere anvendelse af pesticider, der nu ikke længere er godkendte.