Abonnementsartikel

Foreningen mener ikke der er hold i beskyldningerne mod unge traktorførere, om at de er involveret i flere uheld end andre.

- Midt- og Østjyske landboforeningsformænd valgte 11. april at tilkendegive i pressen, at de mener at landbrugets og maskinstationernes arbejdsgivere ikke tager deres ansvar alvorligt. Den udtalelse må stå for deres egen regning, skriver DM&E i en pressemeddelelse.

- DM&E's medlemmer, som er maskinstationerne, mener, at sikkerheden skal være i højsædet, selvom det er sæson, og selvom det er travlt. Man skal ikke køre så mange timer, at man falder i søvn. Det vil DM&E gerne slå fast. Der kan altid findes sager, hvor der sker noget kritisabelt, men vi er stærkt uenige i, at maskinstationerne, som arbejdsgivere, ikke tager ansvaret for deres medarbejdere alvorligt. Vi tænker på sikkerheden, selvom det er sæson, skriver foreningen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Negativ holdning

DM&E mener ikke, det kan underbygges, at unge traktorførere er skyld i flere uheld end andre.

- Vi bryder os ikke om, at landbrugenes og maskinstationernes medarbejdere omtales med, citat: "Holdt oppe af litervis af energidrik, et karton smøger eller måske det, der er endnu værre". Vi deler ikke denne opfattelse. Og vi mener ærligt talt, at det er en meget negativ holdning at have til landbrugets og maskinstationernes medarbejdere, skriver DM&E i pressemeddelsen.

DM&E fremhæver, at de til stadighed arbejder med forbedring af færdselssikkerheden, i samarbejde med blandt andet landbruget.

- Når formændene har den opfattelse, at der er et problem, mener vi det havde været mere konstruktivt, hvis formændenes henvendelse havde været til DM&E i stedet for at gå gennem pressen, slutter de.