Abonnementsartikel

Med 11 procent vækst i 2018 til 12 milliarder danske kroner forventer tysk maskinproducent også stor vækst i 2019.

Wacker Neuson-koncernen, som blandt andet står bag Kramer og Weidemann-mærkerne, kan offentliggøre et ganske flot regnskabsår for 2018. Virksomheden oplevede en stigende omsætning på 11,3 procent, hvilket giver en omsætning på 1,706 milliarder euro svarnde til 12,7 milliarder danske kroner.

Wacker Neuson fortæller, at det specielt var en vækst i Europa, Nordamerika samt Asien, som har bidraget positivt til den stigende omsætning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På nuværende tidspunkt er vores ordrebøger godt fyldte.

- Martin Lehner, CEO Wacker Neuson-koncernen.

- Til trods for flaskehalse i vores globale forsyningskæde, hvor vi ikke har kunne følge med efterspørgselen på udstyr og maskiner, så opnåede vi vores indtægts- og indtjeningsprognose som forventet, fortæller Martin Lehner, adminsterende direktør hos Wacker Neuson.

Større samarbejde med John Deere

Omsætningen inden for rendyrket landbrugsmaskiner steg 18,4 procent til 256,0 millioner euro i 2018.

Man fortæller, at samarbejdet mellem Kramer og John Deere har haft en positiv effekt, og samarbejdet er udvidet til også at omfatte entreprenør-maskiner på det nordamerikanske marked.

Kramer læssemaskiner, som gummigede og teleskoplæssere sælges i Kramer-navnet igennem John Deere-forhandlernettet i stort set hele Europa, mens man i Nordamerika nu også er begyndt med at leverere mindre gravemaskiner til John Deere, som maler dem i John Deere-farve og med John Deere navn på. Et såkaldt OME-samarbejde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Europa er størst

73,2 procent af omsætningen ligger i Europa, hvor omsætningen i 2018 steg med 10,5 procent. Tyskland var det største marked, flankeret af Polen, Østrig, England, Frankrig, Spanien og Benelux-landene.

Men også i Asien-Stillehavs området var der større efterspørgsel i 2018, hvor omsætningen steg med 28,3 procent til 59,8 mio. euro Kina og Australien var de største markeder. I 2018 åbende man en ny fabrik for maskiner til Asien-Stillehavs området i Kina, som i første omgang producerede mindre minigravere på to ton, men hvor man nu er begyndt med de større gravemaskiner på fem til syv ton også.

Yderligere vækst

Martin Lehner fortæller, at man i 2019 forventer, at omsætningen fortsat vokser, og der vil være en yderlig stigning i omsætningen på fire til otte procent.

- Den globale økonomi fortsætter tilsyneladende, og selvom Brexit giver en usikkerhed, så går trenden stadig mod et større marked for kompakt udstyr læsse- og graveudstyr inden for byggeri og landbrug. På nuværende tidspunkt er vores ordrebøger godt fyldte, og der er derfor fuld tryk på produktionen på de nu otte fabrikker rundt om i verden, fortæller Martin Lehner.