sonsoreret-indhold

Der er sket meget siden GRIMME Skandinavien holdte den første landsdemonstration for over 30 år siden. Dengang var demonstrationerne i en mindre skala, og kartoffeloptagerne havde også en mindre kapacitet sammenlignet med i dag.

- Da jeg så en GRIMME kartoffeloptager første gang, var det en to-rækket en af slagsen, min far købte som en af de første i Danmark. Dengang var det stort, men siden da er der sket meget, fortæller Henrik Jensen fra Sunds Maskinstation, som er aktiv kartoffelavler med 170 hektar kartofler.

Det er en god måde at blive opdateret med den nyeste høstteknologi på

Henrik Jensen, kartoffelavler og indehaver af Sunds Maskinstation

Fulgt udviklingen tæt

Henrik Jensen var kun 14 år gammel, da han første gang prøvede at køre en GRIMME optager.

I dag, 41 år senere, har han fulgt udviklingen tæt og har derfor flere gange været til GRIMMEs demonstrationer:

- Det er en god måde at blive opdateret med den nyeste høstteknologi på. For jeg er også afhængig af, at mit udstyr kan mere og mere for at følge med de stigende effektivitetskrav, siger han.

Stor udvikling

Gennem tiden har der været vist mange GRIMME nyheder frem. Flere af dem har været banebrydende. I slutningen af 80'erne var det stenstrenglæggere, der var den store nyhed.

De blev videreudviklet i 1992 med GRIMMES nyskabende stjernemaskine.

Med stenstrenglæggerne blev det som noget nyt muligt at fjerne sten fra marken.

Senere blev den kendte SE 150 kartoffeloptager udviklet, der var sideforskudt og havde 6 tons tank. En model, der stadig er populær i dag, og er den mest solgte model, blandt de mange GRIMME produkter.

VENTOR er en vigtig nyhed

Når GRIMME holder jubilæumsdemonstration i år, vil en af de store nyheder være den selvkørende, fire-rækkede VENTOR, der har 15 tons tank.

En maskine, som Henrik Jensen har store forventninger til:

- Jeg glæder mig til at se VENTOR maskinen og håber på at nå forbi til demonstrationen. For det er en spændende maskine, som jeg tror kan hjælpe mange kartoffelavlere med at få løftet effektiviteten til nye niveauer.