I snart en uge har en gruppe landmænd sammen med lokale borgere barrikaderet en jernbaneoverskæring ved Hillerup mellem Ribe og Gredstedbro, så Banedanmark er forhindret i at lukke den permanent, som ellers er planen, sammen med flere andre jernbaneoverstrækninger rundt om i landet af hensyn til sikkerheden. Det skriver dr.dk.

Lukning af overskæringen vil betyde, at både beboere og landmænd skal køre lange omveje. Landmændene bliver tvunget til at bruge hovedvejen med deres store landbrugsmaskiner, når de skal ud på markerne, og derfor har de blokeret den i protest.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Banedanmark har meldt borgergruppen til politiet. Det fortæller områdechef Marianne Rasmussen.

- Vi meldte ud i sidste uge, at hvis ikke borgergruppen flyttede sig af frivillighedens vej, så ville vi indgive en politianmeldelse, og det er det, vi har gjort her til formiddag, siger hun til dr.dk.

Banedanmark har også tidligere talt om erstatningssag, fordi entreprenørmaskinerne ikke har kunnet komme i gang som planlagt, men lige ligger sagen hos politiet. Det skriver dr.dk.

Rolige landmænd

Landmændene og resten af borgergruppen tager anmeldelsen med ro. En politianmeldelse og erstatning er ikke noget, der skræmmer Knud Johnsen, som har stået vagt ved baneoverskæringen siden kl. 01.30 i nat.

- Vi tager politianmeldelsen med ro, og det gør vi også med erstatningen. Vi kan ikke lave om på deres krav, og det må de så komme med. Vi har vores modkrav, som vi kommer med, og det finder vi nok ud af, når vi kan snakke sammen, siger han til dr.dk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge Knud Johnsen er de lokales modkrav, at Banedanmark går i dialog med kommunen og finder en løsning, så vejen fortsat kan eksistere.