En række folkevalgte fra Djursland Landboforening, samt flere medlemmer fra Venstre i Syd- og Norddjurs Kommune, har i denne uge diskuteret udfordringer i dansk landbrug med Britt Bager, som sidder i Folketinget for Venstre, hvor hun er politisk ordfører. det skriver Djursland Lanboforerning i en pressemeddelelse.

Helt overordnet blev der diskuteret, hvordan det i fremtiden skal være at drive landbrug i Danmark, og om vores landmænd er konkurrencedygtige nok med de nuværende rammevilkår og omkostningsniveau.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vores landmænd skal have nogle gode rammevilkår, hvis de skal kunne konkurrere med Østlandene i fremtiden - det er vigtigt at understrege.

Hans Gæmelke - formand for Djursland Landboforening

- Vores landmænd skal have nogle gode rammevilkår, hvis de skal kunne konkurrere med Østlandene i fremtiden - det er vigtigt at understrege, siger Hans Gæmelke, formand for Djursland Landboforening, som er glad for, at Britt Bager takkede ja til invitationen og debatten om landbruget.

Gode råd med på vejen

Hvis der i fremtiden skal drives landbrug i Danmark, så skal der være nye kræfter klar til at træde til. En anden stor udfordring i dansk landbrug er generationsskifte. En ting er økonomien og viljen til et liv med hårdt arbejde, en anden ting er, hvorvidt de unge mænd og kvinder kan se en fremtid i det at drive et landbrug i Danmark.

- Vi diskuterede fremtidens vilkår for dansk landbrug. Hvis de unge skal have mod på at overtage bedrifterne, så skal de kunne se gode muligheder for at drive landbrug og have gode fremtidsudsigter, siger Hans Gæmelke.

På mødet var der også en længere snak om de omtalte Natura 2000 områder. Lige nu ligger der et lovforslag på bordet, som foreslår, at kommunerne selv kan udpege de nye Natura 2000 områder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi synes ikke, at det er en god ide, at kommunerne selv skal stå for udpegningen, da vi mener, at det er en statslig opgave, siger Hans Gæmelke.

Gode råd og ideer fik Britt Bager også med retur til Christiansborg. Landboforeningen havde et stort ønske om, at politikerne i fremtiden kiggede på, hvem der skulle inviteres med til bordet i de forskellige råd rundt om i landet.

- I dag ser vi ofte landmændene og lodsejerne, som har noget på spil, stå over for flere grupper med andre holdninger. Det giver en uligevægt. Det ville måske være mere relevant at sætte landmændene sammen med myndighederne, hvor de sammen kan finde en løsning, siger Hans Gæmelke.