Abonnementsartikel

Jens Gudike Fly bruger Facebook-vidoer til at gøre hr. og fru Danmark klogere på landbruget.

Minimælk, spareribs til grillen og kartoflerne i kartoffelsalaten kommer alle fra landbruget, men det lader til, at forbrugerne glemmer det til tider.

Det mener Jens Gudike Fly fra gården Enghave på Salling, der derfor har lavet en Facebookside, hvor han i en humoristisk tone fortæller om sit landbrug i små videoer, som han håber bliver set af forbrugerne, der er langt væk fra landbruget i hverdagen.

- Jeg talte for nylig med en tidligere klassekammerat, der fortalte, at han jo godt ved, hvor fødevarerne kommer fra, men nok glemmer det lidt, når han står nede ved køledisken, siger Jens Gudike.

Kun med humor

Blandt andet derfor vil Jens Gudike Fly gerne fortælle om sin hverdag på sin gård med 260 hektar planteavl, 18.000 slagtevsin og 18 høns. Og han kommer helt tæt på med sit kamera.

- Jeg synes, at vi får en masse på puklen, og jeg vil virkelig gerne prøve at informere om, at de havregryn de spiser om morgenen producerer vi i landbruget, sådan er det med øl og alt andet vi sætter os til middagsbordet for at spise, siger han.

Det hele begyndte med, at Jens Gudike Fly lavede små vidoer for at for fortælle om, hvad han laver og for at skabe en forståelse, når han og de andre fylder på de danske landeveje, fordi det nu en gang er den tid på året. Han fik så gode reaktioner, at det nu har grebet om sig og er blevet til en Facebookside med humor og Salling-dialekt.

- Hvis du skal fange folk, så skal du have humor. Jeg ser selv videoer på Facebook, og hvis der bare er en der taler i et monotont toneleje, så bliver det for kedeligt, og så mister du folk, siger han.

Følg med på Facebook-siden Hverdagen på Enghave.