Lyt til artiklen:

Klitgaard Agro skærer grisene fra

00:00
Hastighed: ???x
03:10

Fra 1. juli 2023 overdrager Anders Bundgaard sin andel i ejendommen Klitgaard til sin søn Michael Bundgaard. Samtidig gennemføres generationsskifte i Klitgaard Agro A/S, hvor Michael Bundgaard bliver eneejer.

I forbindelse med skiftet implementerer ejerne bag Klitgaard Agro A/S og deres forretningspartner Frank K. Johansen en ny organisations- og ejerstruktur, således Frank K. Johansen fortsætter som eneejer af Civagaard A/S og fratræder som direktør i Klitgaard Agro A/S, det skriver Klitgaard Agro i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I dag er Klitgaard Agro bredt funderet med griseproduktionen, der drives i synergi med datterselskaberne med planteavl, biogas og energi. Men fremadrettet vil planteavl på ejede og forpagtede arealer være kerneforretningen.

- Klitgaard Agro A/S har gennem årene udviklet sig solidt i et tæt samarbejde mellem Frank, min far og mig. Det mangeårige samarbejde med Frank fortsætter i en ny form, hvilket giver os begge nye muligheder for, at udvikle de forskellige produktionsformer i den retning vi ønsker. Jeg vil have fokus på det der driver mig - planteavl og mennesker, og jeg har vurderet, at den nye struktur giver de bedste muligheder for dette, siger Michael Bundgaard.

Klitgaard Agro driver mere end 2000 nordjyske hektar, og Michael Bundgaard har i mange år haft en stor interesse for Conservation Agriculture, CA, samt øvrige tiltag, der styrker biodiversiteten.

Udvikling af dette vil fortsat være en del af strategien. Derudover fortsætter Michael sine aktiviteter som en del af Ny Vraa, GrainIT, Dansk Planteinspektion, Hecto Drone og Frederiks Vildtopdræt.

Civagaard overtager grisene

Frank K. Johansen, der siden 2010 har været direktør i Klitgaard Agro A/S, fortsætter som direktør og eneejer af Civagaard A/S. Selskabet har indtil nu været ejet af Frank K. Johansen og Anders og Michael Bundgaard igennem Klitgaard Agro A/S.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Civagaard har hidtil haft fokus på fravænnede grise overtager samtidig Klitgaard Agros produktion af smågrise og slagtegrise.

- Gennem årene er der i et super samarbejde opbygget en full-line svineproduktion i ejede og lejede stalde i Klitgaard Agro A/S. Vi har en stor og professionel produktion, og ved at overdrage ejerskabet af Civagaard A/S til mig, mener vi, at det giver de bedste muligheder for at udvikle virksomheden til næste niveau. Jeg har altid haft stor interesse for og fokus på griseproduktion, og den nye struktur giver et mere entydigt og fleksibelt set up til videre udvikling af denne produktionsform, siger Frank K. Johansen.

Han vil drive Civagaard i tæt parløb med sin søn, William, og sammen med Peter Andersen vil de i partnerskab drive og udvikle griseproduktionen i Striben Agro A/S, hvor Anders Bundgaard fortsat vil være en del af ejerkredsen.

Ejerskabet af Ulsted Biogas ApS fortsætter uændret i fælles eje mellem Civagaard A/S og Klitgaard Agro A/S. Frank K. Johansen fortsætter som direktør i Ulsted Biogas ApS, hvor sigtet er udvikling af anlægget på Nr. Badsbjerg og derigennem bidrage til den grønne omstilling.