Selvom han har delt vandene i sin tid på Christiansborg, så havde Esben Lunde Larsen en massiv opbakning i baglandet.I Ringkøbing-Skjern fik han ved seneste valg fik han 10.834 stemmer i Vestjyllands Storkreds.

Beskeden om, at han stopper som minister med øjeblikkelig virkning og ikke genopstiller til næste års folketingsvalg, blev derfor også modtaget med ærgrelse i det vestjyske, skriver dr.dk

Artiklen fortsætter efter annoncen

Når Esben Lunde Larsen træder ud af regeringen, mister regionen og landbruget, samtidig en af sine mest trofaste forkæmpere, lyder det fra Hans Christian Tylvad, der er formand for Venstre i Ringkøbing-Skjern.

- Vi er selvfølgelig kede af, at Esben stopper som minister. Han har gjort en kæmpe indsats for Midt- og Vestjylland, siger han til dr.dk

- Han har altid sagt, at de beslutninger, han har taget i miljø- og fødevareministeriet, som godt kan være svære, er taget med udgangspunkt i, at vi skal have et bæredygtigt landbrug, der tager hensyn til både miljøet og fødevaresikkerheden, siger han til mediet.