Skaarupgaard Maskinstation har erklæret sig selv konkurs efter samarbejdsvanskeligheder med banken, men kunderne bliver ikke ladt i stikken.

Skaarupgaard Maskinstation i Klejtrup har erklæret sig selv konkurs, efter samarbejdsvanskeligheder med virksomhedens bank.

- Det er en meget beklagelig situationen, fortæller Rene Skaarup Bundgaard, som var én af medejerne af Skaarupgaard Maskinstationen. Sammen med Steffen Dahl var der indledt et generationsskifte med Birthe og Torben Skaarup Jensen, som foruden maskinstationen drev et landbrug med 550 hektar samt 350 års køer i en stald fra 2007 med fem malkerobotter.

Det er både landbruget med markbruget og malkekøerne samt maskinstationen som er meldt konkurs.

- Der var 12 medarbejdere i maskinstationen samt fire knyttet til mælkeproduktionen, samt en ansat til pasning af grise på en tilkøbt svineejendom, hvor staldene var lejet ud.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

I forbindelse med generationsskiftet havde Rene og Steffen ikke problemer med at finde investorer til fremtidige drifter, men samarbejdet med banken har gjort, at man selv indgav konkursen.

Bliver ikke ladet i stikken

Siden konkursen har ejerne af Skaarupgaard brugt tiden på at ringe til kunder og samarbejdspartner og forklaret om den beklagelige situation:

- Steffen og jeg fortsætter på Hvornum Maskinstation, som er den lokale maskinstation, og vores nabo. Her fortsætter vi som maskinfører, og vi har derfor mulighed for at hjælpe de kunder, som skulle ønske det, med at sikre, at arbejdet vil blive udført på de enkelte bedrifter, fortæller Rene Skaarup Bundgaard.

Han fortæller, at Skaarupgaard ikke kommer op og køre igen, og derfor er både Rene og Steffen glade for at kunne tilbyde hjælp til kunderne igennem Hvornum Maskinstation.

- På den måde sikre vi, at ingen kunder vil blive ladt tilbage i stikken, efter dette.