Abonnementsartikel

Miljø- og Fødevareministeren i spidsen for dansk charmeoffensiv i De Forenede Arabiske Emirater .

Befolkningen vokser, og turisterne strømmer til Dubai og resten af De Forenede Arabiske Emirater. Men med en voksende menneskemængde i ørkenlandet følger også udfordringer.

Emiraterne er blandt de ti vandfattigste lande i verden og har stort set ikke noget grundvand, og behovet for fødevarer stiger i øjeblikket med 12 procent om året.

Derfor er landet afhængigt af øget fødevareimport og samtidig i gang med en massiv investering i blandt andet vandteknologi, bedre affaldshåndtering og vedvarende energi.

- De Forenende Arabiske Emirater har en målsætning om at blive forbillede for resten af verden, når det gælder bæredygtighed og lavt energiforbrug. Vi kan levere en stor del af den teknologi og viden, de skal bruge til at blive bedre på vandforbrug og affaldshåndtering. Samtidig har de et stigende behov for at importere fødevarer til den voksende befolkning. Det er også en mulighed, de danske virksomheder skal gribe. Vi kan levere alt fra økologisk chokolade til mejerivarer i stor skala, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Eksport for 3,2 mia.

I den kommende uge er Esben Lunde Larsen i De Forenede Arabiske Emirater på eksportfremstød sammen med Dansk Industri, Landbrug og Fødevarer, State of Green, Økologisk Landsforening og 40 danske virksomheder.

Den danske eksport til De Forenede Arabiske Emirater var i 2016 på 3,2 mia. kroner. Ifølge Dansk Industri vil væksten i Emiraterne være på cirka tre procent om året de næste fem år.

- Mange af virksomhederne har allerede ét ben placeret solidt i De Forenede Arabiske Emirater. Nu skal vi have det andet ben med, så danske virksomheder kan få del i den stigende efterspørgsel på miljøteknologi og fødevarer. Derfor står jeg i spidsen for denne store delegation, og jeg ser frem til forhåbentlig at medvirke til, at flere ordrer lander i Danmark, siger Esben Lunde Larsen.

Programmet

Her er et udpluk af miljø- og fødevareministerens program:

- Møde med Minister for fødevaresikkerhed Mariam Hareb Al Muhairi

- Møde med miljø- og klimaminister Dr. Thani bin Ahmed Al-Zeyoudi

- Besøg på den danske stand på Gulfood-fødevaremessen.

- Åbning af Arlas 'Food Camp' på Dubai British School sammen med Undervisningsminister Jameela Salem Al Muhairi

- Besøg hos Danish Green Hub i Dubai