Esben Lunde Larsen så på løsninger til fremtidens landbrug.

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen lagde mandag den 16. januar vejen forbi Herborg Smede- og Maskinforretning for at se på løsninger til fremtidens landbrug.

Ministeren blev modtaget af fem af Herborg Smede- og Maskinforretnings seks ejere, og sammen diskuterede de hvor nye teknologier kan øge sporbarheden og dokumentationen i landbruget.

- Vi præsenterede John Deeres Manure Sensing, der er en stor nyhed til næste sæson. Systemet er monteret på en helt ny PGII 25 Samson gyllevogn og en John Deere 8370R med Syre-N. Systemet er sat sammen for at opnå det ypperste indenfor udbringning af næringsstoffer fra husdyr-produktion, siger Martin Kongsgaard, der er medejer hos Herborg Smede- og Maskinforretning, og fortsætter:

- Der er et stort potentiale i at man i fremtiden kan opsamle data i real-tid under udbringning og sikre korrekt udbringning og dokumentation for udbringningen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

John Deeres Manure Sensing er lavet til at styre udbringningen sammen med flere producenter af gyllevogne - heriblandt danske Samson Agro. Herborg Smede- og Maskinforretning skal til sæson 2017 have tre af de nye sensorer ud at køre.

Syn af sprøjter

- Vi talte også om syn af sprøjter, og her hos Herborg Smede- og Maskinforretning har vi synet over 100 sprøjter i denne omgang, siger Martin Kongsgaard og fortsætter:

- Det var rart at kunne fortælle ministeren om at syn af sprøjter - set med vores optik - har været en stor succes, fordi mange danske sprøjter har været i meget dårlig stand.