Med efterårets ankomst er det for mange i landbrugsbranchen en kærkommen mulighed til at få kigget nærmere på maskinparken og de redskaber, der skal sikre en god sæson næste år. Derfor har Semler Agro i næste uge premiere den største demotur nogensinde med besøg tre steder rundt i Danmark. Her er det ikke kun kendte modeller og redskaber fra John Deere og Väderstad, der er på den store demo-karavane. Således er der danmarkspremierer med på tur.

Kompakte hestekræfter

John Deeres 6250R kommer for første gang på dansk jord på demoturen, hvor den kompakte traktor med 250 hestekræfter med boost kan levere 300 hestekræfter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Den nye 6250R tror vi bliver en rigtig populær traktor i Danmark, da det for mange bedrifter er en ideel allround-traktor. Med en lav vægtfordeling er den perfekt til transport med lavt brændstofforbrug, fortæller Lars Frederik Henningsen, salgdirektør hos Semler Agro.

Nye muligheder

Den nye Väderstad CrossCutter-disc vises frem før første gang i Danmark, og den kan transformere øverlig jordbehandling i dansk landbrug. Discen kan monteres på eksisterende modeller, og med den nye udformning givet det muligheder for jordbehandling, der ikke er set før. For hvor man førhen kørte i 4-5 centimeters dybde, gør den nye konstruktion det muligt at køre jordbehandling i to centimeters dybde.

- Det gør, at formålet med jordbehandlingen nu rigtig får effekt. I stedet for at føre spildfrøene læggere ned i jorden, sørger den nye disc for, at de bliver liggende i øverste lag og kan spire. Samtidig er holdbarheden markant forbedret med V55-stål, hvilket også på den lange bane giver fordele for landmændene, forklarer Lars Frederik Henningsen.

Tempo på såningen

Det er også muligt at se en verdensrekord på demoturen, når den nye Väderstad Tempo for første gang vises frem på marken for de danske landmænd. Majssåmaskinen, der nu fås som 12- og 16-rækket, satte i foråret verdensrekord med såning af 502 hektar på 24 timer uden at gå på kompromis med præcisionen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi glæder os til at vise, at det nu er blevet muligt at kombinere tempo og præcision i såningen. Det giver mulighed for at få en endnu højere kapacitet med den samme maskine, forklarer Lars Frederik Henningsen.

Demotouren stopper følgende steder:

Den 24. oktober

Vindbylund, Hemvej 21, 9550 Mariager kl. 10:00 - 15:00

Den 26. oktober

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kring Agro, Frifeltvej 110, 7000 Fredericia kl. 10:00 - 15:00

Den 1. november

Jomfruens Egede, Kirkevej 7, 4640 Faxe kl. 10:00 - 15:00