Mange landmænd fravælger miljøteknologi i landbruget på grund af omkostninger og behov for servicering. Men ifølge Amparo Gomez Cortina, der er miljøkonsulent i LMO Green, er der god grund til at tænke miljøteknologi ind i bedriften:

- I de sidste år har der ikke været særlig meget fokus på miljøteknologier til landbruget, og der er mange landmænd, som har fravalgt teknologi. Men der er sket en udvikling af teknologierne. De fleste er blevet mere driftssikre end for nogle år siden, og der er nye teknologier på vej, fortæller miljøkonsulenten.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den rette teknologi

Ifølge Amparo Gomez Cortina er det meget almindeligt, at landmænd bygger stort for at udnytte ejendommens potentiale, og ofte skal der installeres miljøteknologier for at få lov til den ønskede produktion:

- Der findes mange ejendomme som ikke umiddelbart kan udvide på grund af miljøregler om især ammoniak og lugt. Derfor handler det om, at få den rette rådgivning om miljøteknologierne og finde den teknologi som passer til din ejendom. De fleste gange kan vi nøjes med helt lavteknologiske løsninger, men andre gange skal der en større investering til, fortæller Amparo Gomez Cortina.

LMO Green oplever, at mange producenter med husdyrbrug slet ikke har interesse i miljøteknologi. Derfor ønsker LMOs miljøafdeling at sætte fokus på den nyeste viden om miljøteknologier, som kan hjælpe til, at landmænd kan opnå den ønskede produktion:

- Vi vil gerne høre landmændenes tanker og erfaringer med miljøteknologi. Er det så dyrt, eller kræver det så meget servicering? Det vil vi gerne spørge producenterne om, så vi kan danne os et mere reelt billede af de udfordringer, de står overfor, siger miljøkonsulenten.

LMO Green inviterer derfor interesserede landmænd til en besøgt- og temadag, hvor de kan se forskellige luftrensningsteknologier og miljøteknologier som blandt andet forsuringsanlæg og gyllekøling. Udover at se teknologierne i praksis vil der også være mulighed for at få gode råd og vejledning af teknologiproducenterne og miljørådgiverne:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er vigtigt, at vi hele tiden holder landmændene orienteret om deres muligheder, og at de får den seneste viden omkring teknologier, se de kan se og selv vurdere hvilke teknologier, der passer bedst til dem i deres situation, understreger Amparo Gomez Cortina.