Med 18 folk på lønningslisten er AP Auto & Maskinværksted ikke just en lille forretning, og når man triller ind på pladsen foran værkstedet, er man da også hurtigt omringet af bygninger.

I alt råder AP Auto & Maskinværksted nemlig over 3800 kvadratmeter under tag, og i bygningerne er der gang i en masse forskellige grene af forretningen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi arbejder med køb og salg af maskiner, men vi har også udlejning af entreprenør- og landbrugsmaskiner, servicering af traktorer og landbrugsmaskinel og desuden er vi specialister i vandingsanlæg, forklarer Jens Østergaard fra AP Auto & Maskinværksted og fortsætter:

- For os handler det om at have kunden i fokus. Hvis der er noget, vi kan hjælpe vores kunder med, så er det et forretningsområde, der er interessant for os.

Hos AP Auto & Maskinværksted forhandler man blandt andet reservedele fra Kramp og vandingsmateriel fra Scanregn, Agrometer og Fasterholt Maskinfabrik. Derudover er AP Auto & Maskinværksted også underforhandler hos Scantruck, og man forhandler derfor minilæssere fra Mustang.

Den rigtige pris

AP Auto & Maskinværksted er ejet af Arne Juelsgaard og Per Jensen, og alsidigheden i forretningen er en af de vigtigste faktorer, når Jens Østergaard skal forklare AP Auto & Maskinværksteds succes.

- Vi skal være dygtige til at finde de rigtige ting til den rigtige pris. Derfor er det vigtigt for os, at vi kan være alsidige, og at vi har flere fronter, hvor vi kan hjælpe kunderne, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De mange grene af forretningen betyder også, at der altid er arbejde nok til stedets 18 mand.

- Vi har altid nok at lave, og vi har faktisk svært ved at finde kvalificeret arbejdskraft. Vores folk kan nærmest få så mange timer, som de vil have, fordi vi altid har opgaver, der ligger klar. Med alle de ting, vi laver, giver det os et godt flow på værkstedet, forklarer Jens Østergaard, der selv er uddannet landbrugsmaskinmekaniker, men nu har taget plads på kontoret, hvorfra han er med til at styre slagets gang.

Når man har så mange jern i ilden, som tilfældet er hos AP Auto & Maskinværksted, er det nemlig ikke helt uvæsentligt, hvordan arbejdet bliver fordelt.

- Vi har en masse gode folk, som virkelig går op i deres arbejde. De kender ikke til såkaldte "normale arbejdstider", og de er klar til at rykke ud døgnet rundt. For os handler det også om, at vi får sat den rette mand på den enkelte opgave. Vores folk er på kursus for hele tiden at have den nyeste viden på deres område, og det forventer vores kunder også af os, siger Jens Østergaard.

Lokal forankring

AP Auto & Maskinværksted holder til nær Sunds ved Ikast, og hvor kunderne tidligere oftest var fra lokalområdet, har man i dag en god blanding af kunder fra nær og fjern.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har stadig en lokal forankring, og det synes jeg forpligter. Vi skal kunne tåle og møde kunderne nede i Brugsen, og så hjælper det ikke, hvis vores arbejde ikke har været i orden, siger Jens Østergaard.

I dag servicerer AP Auto & Maskinværksted en lang række landbrugskunder, og porteføljen spænder lige fra hobbylandmænd til store maskinstationer.

- Vi oplever, at hele kundegruppen har et stort fokus på den rigtige service, og det er selvfølgelig det vi gerne vil levere, forklarer Jens Østergaard.

Importør

AP Auto & Maskinværksted har tidligere forhandlet GPS-udstyr fra amerikanske AG Leader, men det var ikke nok at sælge grejet. Nu har folkene bag AP Auto & Maskinværksted samt Anders Stefansen nemlig startet en ny virksomhed, Ag Precision, der har fået importen af GPS-grejet fra AG Leader.

- Det er et produkt, som vi tror meget på, og derfor har vi valgt at overtage importen, siger Jens Østergaard, som dog påpeger, at man med den nye import har nok på tallerkenen i denne omgang:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har ikke et mål om, at vi skal have forhandling af et traktormærke, og jeg tror ikke, at vi kommer til at tage flere producenter ind foreløbigt. Nu skal vi koncentrere os om at give AG Leader de bedste muligheder for at vokse.

Selvom der ikke skal forhandles flere nye produkter, betyder det dog ikke, at udviklingen stopper hos AP Auto & Maskinværksted.

- Gennem årene har vi ikke været så gode til ikke at vokse. Problemet er bare, at vores bygninger ikke rigtig er fulgt med, når vi har taget flere ting ind. Derfor tror jeg også på, at vi indenfor et par år vil have brug for nogle nye bygninger, så vi har plads til vores folk, siger Jens Østergaard.