Byggeri og Teknik I/S advarer om, at man ikke bør benytte de gamle elementer til siloer.

Byggeri og Teknik I/S har fået henvendelser fra landmænd, der har købt silo L-elementer fra Vejdirektoratet. Elementerne har været benyttet som midlertidige støttemure for sand/jord i forbindelse med motorvejsbyggeriet mellem Herning og Holstebro.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Elementerne er produceret af Byggebjerg Beton og er betegnet som fx L200i - i står for industrielement. Disse elementer er ikke beregnet til ensilagesiloer og er derfor farlige, da armeringen mellem fod og væg kan risikere at sprænge uden varsel med alvorlige uheld til følge.

Elementerne er beregnet for sand/jordlast og ikke ensilage med lasttillæg fra komprimeringskøretøj (gummiged, traktorer og lign.). Elementerne kan kun belastes fra siden med fod. Elementer vil formodentlig kunne benyttes til korn, kraftfoder, mødding eller lignende. Elementer har ingen bøsninger i forsiden af foden til iskruning af gevindjern. De har til gengæld nogle dornhuller i foden, der er beregnet til at montere et klæbeanker, såfremt elementet stilles på et ekst. betongulv.

Hvis elementerne fra Byggebjerg Beton skulle kunne benyttes til ensilage, skulle de have betegnelse L200LVS, der har betydelig mere armering i sig og kan belastes fra begge sider.