Ny aftale mellem Aarhus Universitet og Miljø- og fødevareministeriet betyder, at forskerne ikke længere kan pålægges mundkurv.

Aarhus Universitet har lavet en ny aftale med Miljø- og Fødevareministeriet, som skal give øget åbenhed. Aftalen betyder, at ministeriet ikke længere kan pålægge universitetets forskere en mundkurv, som betyder, at de ikke må udtale sig i sager, hvor politikere bruger eller misbruger deres forskningsresultater. Det fortæller Olav Bertelsen, som er fællestillidsrepræsentant for godt 6000 akademikere på Aarhus Universitet til dr.dk.

- Den nye aftale er et kæmpestort fremskridt, der vil betyde, at forskerne, så snart de har afleveret deres forskningsresultater, også kan udtale sig om dem, siger han.

- Den nye aftale er et kæmpestort fremskridt, der vil betyde, at forskerne, så snart de har afleveret deres forskningsresultater, også kan udtale sig om dem,

Olav Bertelsen, fællestillidsmand Aarhus Universitet

Ifølge Olav Bertelsen, betyder det, at man undgår den situation, som opstod i kølvandet på daværende Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansens håndtering af landbrugspakken.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Det betyder, at dem, der sidder i ministerierne, ikke længere har mulighed for at sige noget, som ikke er i overensstemmelse med forskningsresultaterne, siger Olav Bertelsen.