Bestyrelsen for Dalum Landbrugsskole har netop godkendt årsregnskabet for 2016, som viser endnu et flot overskud. Årets resultat lander på 1,5 millioner kroner, og omsætningen er steget til over 57 millioner kroner, hvilket blandt andet kan tilskrives en stigning i skolens mange internationale aktiviteter.

- Dalum Landbrugsskole er blevet en global vidensbank. Vi arbejder løbende på at udbygge og styrke vores netværk i udlandet, og vi er kendt langt uden for Danmarks grænser. Hvert år modtager vi elever fra en række lande i blandt andet Asien og Afrika, hvilket bidrager positivt både til skolens økonomi og de danske elevers internationale netværk, siger formand for Dalum Landbrugsskole, Jens Jacobsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men man behøver ikke komme helt fra Shanghai eller Pretoria for at sætte pris på den høje faglighed på Dalum Landbrugsskole. Også mange danske landbrugselever rejser gerne langt for at få deres landbrugsuddannelse på Danmarks ældste landbrugsskole.

- Vi har Danmarks største hold 2. hovedforløbere og aktuelt over 70 studerende på vores to lederuddannelser. Eleverne kommer rejsende hertil fra hele landet, og den store efterspørgsel skyldes ikke mindst vores højt engagerede og fagligt kompetente lærere, siger forstander Jens Munk Kruse.

Også på grunduddannelserne arbejder skolen hele tiden på at tilrettelægge undervisningen på nye spændende måder. På afdelingen i Korinth indviede Dalum Landbrugsskole sidste år en helt ny moderne kostald, leasede fire nye traktorer og moderniserede skolens værksteder. I efteråret sendte skolen cirka 50 grundforløbselever i tre-fire ugers virksomhedsforlagt undervisning i udlandet, og om et par måneder slår landbrugsskolen dørene op for Camp Dalum, som er et nyt sommertilbud til folkeskolens ældste elever.

Camp Dalum strækker sig over fire dage, og undervejs får deltagerne rig lejlighed til at snuse til livet på landbrugsskolen, inden de skal vælge uddannelse.

- Der sker rigtig meget inden for landbruget lige nu, og der kommer til at mangle rigtig mange dygtige håndværkere i fremtiden. De unge landmænd har alle forudsætninger for at få succes, når de lærer at matche al den faglige viden og erfaring, vi kan give dem på skolen, med fremtidens efterspørgsel efter nye spændende fødevarer, siger Jens Munk Kruse.