Lyt til artiklen:

10. klasseelever på Dalum Landbrugsskole skal passe husdyr

00:00
Hastighed: ???x
01:48

Nu er der godt nyt til dig, der interesserer dig for husdyr og ikke ved, hvad du skal lave efter sommerferien. Dalum Landbrugsskole udvider udbuddet af linjefag i skolens 10. klasse, så det fremover bliver muligt at arbejde fokuseret med husdyr, skriver Dalum Landbrugsskole i en pressemeddelelse.

- Det er rigtig dejligt at opleve elevernes interesse for at være ude i naturen og arbejde med dyr og maskiner. En del elever har givet udtryk for, at de gerne vil arbejde mere med husdyr, og det vil vi gerne imødekomme med den nye husdyrlinje i 10. klasse, siger daglig leder på Dalum Landbrugsskoles afdeling i Korinth, Line Østergaard Nielsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Eleverne på den nye husdyrlinje skal blandt andet være med til at passe skolens nyindkøbte racerene Murray Grey køer og træne dem, så de kan være med på årets dyrskuer.

- Eleverne vil få et generelt kendskab til hold af husdyr, de forskellige husdyrracer og erfaring med pasning af skolens dyr, siger Line Østergaard Nielsen.

Dalum Landbrugsskoles 10. klasse udbydes i samarbejde med Faaborg-Midtfyn Kommune. Undervisningen foregår på landbrugsskolen, og eleverne har mulighed for at bo på skolen under uddannelsen ligesom landbrugseleverne.

- En del af eleverne i 10. klasse ser uddannelsen som et trinbræt til landbrugsuddannelsen. De vil gerne prøve tingene af, inden de beslutter sig for, om det er den vej, de skal fortsætte. Med det nye linjefag har vi skabt endnu bedre betingelser for, at de kan dyrke deres interesse og prøve erhvervet af, inden de skal vælge uddannelse, siger Line Østergaard Nielsen.