Danske Danfoil er netop nu igang med bygning af producentens største trailersprøjte, og ifølge producenten vil den 10.000 liters sprøjte kunne klarer 300 hektar på én tankfuld:

- Med Danfoils luftsystem, kan sprøjte nå over 300 hektar på én tankfuld, fortæller Jesper S. Madsen, direktør hos Danfoil.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Til Ukraine

Jesper S. Madsen fortæller, at projektet startede med et ønske fra et stort ukranisk landbrug på 33.000 hektar, som ønskede en større trailersprøjte med boggie-undervogn.

- Vi har på den baggrund indledt et samarbejde med tyske Zunhammer, som levering af en undervogn, og de har leveret en modificeret 14.000 liters tankenhed, som vi har bygget vores egen unikke sprøjtesystem på, med hydraulik, pumper, sprøjtestyring, luftfordeler og aluminiumsbom, fortæller Jesper S. Madsen.

Sprøjten rummer 10.000 liter og bommen bliver en todelt 36 meter aluminiums bom. Dækstørrelsen på sprøjten er fire styk 520/85 - R38.

Byd ind med et navn

På Facebook spørger Danfoil efter hjælp til et navn til den nye sprøjte.

- Vi har slået en konkurrence op på Facebook for et godt navn til den nye sprøjte-model, og der er allerede kommet mange gode forslag, fortæller Jesper S. Madsen, og kommer med flere eksempler:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Airhammer, Tupolev, Airmax, Hurricane, Megaspray, BruTalis, Antonov, Air King.