Abonnementsartikel

Formand for Bæredygtigt Landbrug, Flemming Fuglede Jørgensen, bød velkommen til årets generalforsamling med et blik på de udfordringer, Bæredygtigt Landbrug står overfor.

Da Bæredygtigt Landbrug stadig var i sin vorden, blev formand Flemming Fuglede Jørgensen advaret om at projektet måske var mere udfordrende end først antaget.

Det var indledningen fra Bæredygtigt Landbrugs formand, Flemming Fuglede Jørgensen, da han bød velkommen til årets generalforsamling i Bæredygtigt Landbrug til de fremmødte medlemmer på Bygholm Landbrugsskole.

- Ikke mindre end to kloge og erfarne mænd, sagde til mig, da vi begyndte arbejdet med Bæredygtigt Landbrug:

Det projekt, I går i gang med, er dødsensfarligt. I kommer til at træde mange mennesker over træerne. I vil møde modstand, I ikke havde troet var mulig. I vil vække en slumrende bjørn og den bjørn er både aggressiv og farlig. Det er nu 6 år siden, sagde Flemming Fuglede Jørgensen fra talerstolen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Og konklusionen fra foreningens formand var ikke til at tage fejl af. De kloge mænd havde en pointe

- De havde ret. En stor skare af meningsdannere lever af at problematisere den danske natur og af at skræmme den danske befolkning, så de selv kan få mere magt, flere penge, flere ansatte. De arbejder i katastrofeindustriens tjeneste. Den industri er omfattende - vi er oppe imod miljømafiaen, sagde Flemming Fuglede Jørgensen.

BL som hadeobjekt

Ifølge Bæredygtigt Landbrugs formand har foreningens ageren affødt stor modstand. Fra flere forskellige sider. Forskere, journalister, medier, grønne organisationer og meget andet.

- Det er mange og mægtige modstandere med store pengekasser og al den tid i hele verden, de måtte ønske. De opfatter det som et kald at genere landbruget. Landmænd og Bæredygtigt Landbrug er blevet et hadeobjekt. Det er ikke behageligt - desto mere taknemmelige er vi for jeres opbakning - og for den gejst, vi møder i medlemsskaren. Velkommen i Bæredygtigt Landbrugs-fællesskabet, sagde Flemming Fuglede Jørgensen.