Abonnementsartikel

Blandt nyhederen på den store Kuhn-stand er en ny Oceanis 2 trailersprøjte, som leveres med en tankkapacitet på op til 7.700 liter og sprøjtebomme op til 48 meter.

Maskinbladet, Sima.

Med introduktionen af den nye Oceanis 2 trailersprøjte, har Kuhn fornyet hele sprøjteprogrammet siden virksomheden i 2008 overtog produktionen fra Blanchard. Oceanis omfatter modelleren 5002, 5602, 6502 og 7702. Modelbetegnelsen refererer direkte til sprøjtens tankindhold, mens totallet fortæller at det er den nye generation. Ud over modelnummeret kan den nye serie kendes på, at skærmene forrest på sprøjten har skiftet farve fra grå og til Kuhns karakteristiske orange lakering.

Nyhederen er gemt væk

De store nyheder findes under skærmene og i betjeningen af sprøjten. Den nye sprøjte er naturligvis Isobus-kompatibel, og specielt i rengøringsprogrammet, Rinsassist er der tilføjet nye features, som gør det lettere for føreren at betjene og følge med i den automatiske rengøring af sprøjten.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Anden generation af Oceanis er desuden udstyret med et omrørersystem, som Kuhn kalder Stopmix. Udstyret reducerer automatisk omrøringen, efterhånden som sprøjten tømmes. Ifølge Kuhn reducerer det udviklingen af skum i tanken, og derved minimeres restmængden i sprøjten, når renseprogrammet startes. Sprøjten tilbydes også med et nyt præparatfyldeudstyr, hvor produkter af flydende planteværn kan påfyldes sprøjten i et lukket system. Systemet eliminerer risikoen for, at operatøren kommer i kontakt med midlet både under påfyldning og ved skylning af de tomme dunke.

En smart detalje på den nye sprøjte er, at de fleste smøresteder er samlet i grupper. Det gør det hurtigt og overskueligt at smøre sprøjten.

Udstyr efter ønske

Oceanis er topmodel i sprøjteprogrammet fra Kuhn, og sprøjten kan stort set bygges efter kundens ønsker og behov. Bommen kan eksempelvis udstyres med Multispray, hvor betjeningen sker på dyse-niveau. Derved minimeres overlap i kiler, og samtidig vælger systemet automatisk, den dyse som passer bedst til den valgte dosering og fremkørselshastighed. Kuhn tilbyder også hydraulisk affjedring af både hjulaksel og trækstang. Med en bombredde på op til 44 meter vil de flest kunder også efterspørge automatisk bomkontrol. Her tilbyder Kuhn Boom Assist, der har tre sensorer, og som arbejder efter et system, som Kuhn kalder Hybred Mode. Hybred Mode skanner ikke kun afstanden over afgrøden men også afstanden til jorden. Det minimerer risikoen for, at systemet sænker bommen ned i afgrøden, når en af sensorerne rammer jorden imellem to kartoffelrækker eller et plejespor i kornmarken.

Kuhn Oceanis 2 er gået i produktion og er salgsklar.