Man skal ikke have boet lang tid på landet, før man finder ud af, at der er to bøger, der går igen i rigtig mange husstande. Biblen og hovedkataloget fra P-Lindberg. Og det er der en god grund til.

Det 162 år gamle firma kan i dag levere stort set alt, hvad en husstand eller gård på landet har brug for i dagligdagen af maskiner og tilbehør - uanset om det er til hønen, grisen, traktoren eller hesten.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg har hørt kunder fortælle, at de har to bøger på reolen, de ikke kan undvære. Det er vores store katalog og så biblen, fortæller direktør Erik Lauridsen med et glimt i øjet om det berømte katalog, der i modsætning til mange andre trykte medier ikke er i fare for at blive overtaget af internettet.

- Jeg plejer at sige, at lige så længe, at Ikea laver deres trykte katalog, så gør vi det også. Og mig bekendt har Ikea ingen planet om at stoppe.

Startede i 1855

P-Lindberg så dagens lys helt tilbage i 1855, og da var det som maskinforretning, firmaet slog sig op. Lidt under halvandet århundrede senere skiftede man kurs til i stedet at være en katalog- og web-virksomhed.

- I dag sælger vi kun nyt. Vi køber direkte hos producenten og sælger direkte til slutbrugeren. Vi vil gerne ses som en professionel leverandør til landbruget og folk, der bor på landet, siger Erik Lauridsen.

Indtager Norden

Op netop på dette område kan succesen da heller ikke anfægtes. Firmaet har i dag 76 ansatte, og for syv år siden indtog man Sverige, for blot fem år senere at sætte sig på brodernationen Norge,

Artiklen fortsætter efter annoncen

Selv om P-Lindberg breder sig til de nordiske lande, så er og bliver hovedsædet i Danmark, nærmere betegnet i Vejen i Sydjylland. Og det er da også her, firmaet på en kold, snerig februardag har valgt at afholde årets Åbent Hus-arrangement.

- Vi holder ikke Åben Hus for at sælge mere. For os handler det i højere grad om at møde vores kunder og give dem en god oplevelse. Og selvfølgelig også at udbrede kendskabet til os, siger direktør Erik Laudridsen.

Og en god oplevelse er der i hvert fald en række kunder, der har fået. P-Lindberg slog dørene op kl 09.00 og fire minutter senere rullede de første fire ATV'er ud af den store butik, hvorfra man holder styr på ikke mindre end 15.000 landbrugsartikler, der indgår i firmaets enorme sortiment.