Claas vil også i fremtiden køre med MTU-motorer i flere forskellige maskiner. Rolls-Royce, som er firmaet bag MTU-motorer har netop indgået en aftale med Claas, om leveringen af motorer til Lexion- og Tucano-mejetærskere samt Jaguar-finsnittere og Xerion-traktorer.

Der er tale om motorer, som overholder de nyeste emissionskrav, kaldt Stage V, som træder i kraft i 2019.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Baseret på kendt teknologi

Der er tale om motorer fra 136 til 652 hestekræfter fordelt på MTU-serierne 1000, 1100, 1300 og 1500, som alle er baseret på kendt motorteknologi fra Daimler OM93x og OM47x, som før er blevet brugt i Claas-maskinerne.

Fra 2019 skal MTU levere mellem 4.000 og 5.000 motorer til Claas fordelt over de forskellige serier.

- Ved overgangen til Stage V-kravene, har vi besluttet os for brug af MTU-motorer i en lang række af vores køretøjet da MTU-motorerne er gennemtestede og betroede motorer, som vi i forvejen kender fra mange af vores køretøjer, og allerede nu kører der 10 Claas-maskiner med testmotorer, som lever op til Stage V, fortæller Bernd Kleffmann, chef for udviklingsafdelingen for selvkørende maskiner hos Claas.

- Vi er meget tilfredse med at vinde denne kontrakt med et af de mest kendte producenter af landbrugsmaskiner i Europa, dette bevider om et godt samarbejde hidtil og fortsat med Claas, fortæller Bernd Krüper, Vicepresident hos MTU.