Danish Agro-koncernens datterselskab Vilomix International Holding A/S er inde i en stærk udvikling. Koncernen har i 2016 opnået det hidtil bedste resultat samt fastholdt 2015-rekordomsætningen.

I 2016 realiserede Vilomix koncernen en omsætning på 2,3 milliasrder kroner og fik et overskud før skat på 197 millioner kroner, hvilket er 27 millioner kroner bedre end i 2015.

Artiklen fortsætter efter annoncen

25 lande

Vilomix koncernen producerer kundetilpassede vitamin- og mineralblandinger til husdyr samt til foderstofindustrien. Herudover har selskabet betydelige aktiviteter inden for veterinærmedicin, genetik og farm supply-produkter og har aktiviteter i mere end 25 lande.

- Alle koncernens datterselskaber og fabrikker i Danmark, Norge, Sverige, Finland, Letland, Rusland, Ukraine og Kina har leveret varen, siger Christian Junker, bestyrelsesformand i Vilomix International Holding A/S.

Fabrik i Vietnam

- Herudover er det også positivt at registrere, at koncernen har formået at rykke sig strukturelt i det forgangne år. Etableringen af en ny premix og vitaminfabrik i Vietnam er i fuld proces og noget, vi forventer os meget af, når den står færdig mod slutningen af året. Derudover er der opkøbt aktiviteter i Norge samt det polske premixselskab Blattin Polska, der producerer vitamin- og mineralblandinger. Vilomix står som koncern rigtigt godt rustet til fremtiden, siger Christian Junker.

Han forventer, at Vilomix over de kommende år øger koncernens omsætning samt fastholder det relativt høje indtjeningsniveau.

Joint venture

Vilomix koncernen er et datterselskab i Danish Agro koncernen. Herudover er Vestjyllands Andel og Agravis mindretalsaktionærer i selskabet. Sammen med internationale grovvareaktiviteter og maskinhandel er netop premix og vitaminer et stort fokusområde for joint venture-samarbejdet mellem Danish Agro, Vestjyllands Andel og Agravis.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vitamin- og premixbranchen er i global vækst, og vi har et langsigtet, strategisk joint venture-samarbejde, hvor vi ønsker at udvikle vores internationale aktiviteter i fællesskab. Samarbejdet, der er blevet udviklet og udvidet siden 2009, er en stor succes og leverer stærke økonomiske resultater. Fremover er det planen at fortsætte Vilomix koncernens konsolidering på det europæiske marked, samt udbygge positionen på det asiatiske marked baseret på de erfaringer, vi gør os i Vietnam, siger Christian Junker.