Omkring 400 interesserede lagde lørdag den 29. oktober vejen forbi 'Roeforeningen' i det vestjyske nær Skive på Salling, da de tog roer op med Nostalgiske maskiner.

'Roeforeningen' består af fire unge mænd i midten og slutningen af tyverne: Emil, Peter, Rasmus og Morten, som alle har passet og plejet marken, lige fra såningen i april til optagningen nu i oktober.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Ideen startede egentligt på en bytur, hvor vi fire snakkede om, at det kunne være sjovt at avle roer til de få kød-kvæg vi har, fortæller Emil Thorgaard Rasmussen fra Balling, som er det ene af de i alt fire medlemmer i foreningen.

- Pludselig blev fulde-mands-snakken til virkelighed, da vi på Facebook fandt en brugt roeoptager, som vi kørte til Sønderjylland, for at hente.

Startskuddet blev dermed sat i gang, og foreningen har hentet gamle landbrugsmaskiner hjem til Balling, nord for Skive, til dyrkning af roerne.

Det drejer sig om rækkesåmaskine, rækkerenser, grønthøster til roe-toppene, roe-slæbe, roeoptager og aflæsservogne.

- Tre af traktorerne har vi selv, men da vi skulle bruge fem, har vi slået os sammen med den lokale maskinhandler, Flemming Refsgaard, som kom med to traktorer og hjælp til med arbejdet, fortæller Rasmus Timm, fra førersædet på Nuffield-traktorens, mens han triller afsted med optageren.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Foreningen havde arrangeret servering af pølser, brød, øl, vand samt kaffe og kage mens optagningen stod på, lørdag.