Verdens kraftige sukkerroeoptager Ropa Tiger 6 har verdenspremiere på udstillingen Agrosalon, og har modtaget en nyheds-guldmedalje for hele sit koncept.

Maskinens kerne er den nye 700 hestekræfter eller 768 hestekræfter motor med pumpe/dyse brændstofindsprøjtning og 16,12 liters slagvolumen. Motoren er en Volvo rækkemotor med seks cylindre, der arbejder uden AdBlue, SCR-katalysator og recirkulation af udstødningsgassen. Dermed reduceres logistikomkostningerne til drivmidler og stilstandstiden minimeres. Motoren har et maksimalt drejningsmoment på 3260 Nm, hvilket er 12 procent mere end i Tiger 5-optageren. Kraften overføres gennem det trinløse fremdriftssystem med optimeret virkningsgrad. Den ekstra motoreffekt på 142 hestekræfter i forhold til Ropa Tiger 5 resulterer i højere optagerkapacitet, især i op ad bakke, ved aflæsning af roer under kørslen, eller ved optagning af mere end seks rækker med XL-roeoptageraggregater.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ny undervogn

Specielt til flagskibet Tiger har Ropa udviklet et helt nyt undervognskoncept med en pendelforaksel i forbindelse med to hydraulisk ophængte bagaksler. I forhold til tidligere undervognskoncepter på tre-akslede roeoptagere, hvor den midterste aksel er boltet fast til rammen, reducerer denne konstruktion maskinens krængning med en tredjedel.

Dette skyldes, at der er hydraulisk forbindelse mellem cylinderne på de forreste og bageste aksler i den ene side, så markujævnheder ved et hjul kun påvirker chassisrammen med en højdedifference på 33 procent. Eftersom chassiset krænger mindre, forbedres optageraggregatets rækkestyring og dybdekontrol samtidig, idet rammens position er et gennemsnit af de tre akslers stilling. Via den hydrauliske forbindelse mellem de tre aksler fordeles vægten altid ligeligt og konstant på alle seks hjul.

Ny elevator

Ropa har ligeledes udviklet en ny aflæsserelevator til Tiger 6-optageren.

Den nye ekstra lange aflæsningselevator er placeret over de to bagaksler, og er monteret højere som følge af højere dæk på maskinen. Det er en fordel, når der læsses over i transportvogne, der kører ved siden af, idet elevatoren har et mindre fald. Aflæsningselevatoren kan foldes sammen i tre trin og er 2000 millimeter bred. Det gør det endnu lettere at lave 10 meter brede roekuler, eller uden problemer læsse over i transportvogne.

I forhold til Tiger 5 tømmer den kraftigere aflæsningselevator roetanken endnu hurtigere, og sikrer en problemløs overlæsning under kørslen. De skånsomme polyuretan medbringerfingre skal garantere høj indføringskapacitet og en aflæsningstid på under 50 sekunder med fuld roetank og en kapacitet på 43 kubikmeter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Roetankens automatiske fyldesystem sikrer bedst mulig vægtfordeling og dermed optimal trækkraft under alle driftsforhold. Høstudbyttet registreres via to ultralydssensorer, som opsummerer tankfyldningen, og resultatet gemmes i databasen.