DLG har indgået en aftale om at frasælge Samsø Byggecenter A/S til Søren Møller. Frasalget af selskabet sker som led i eksekveringen af DLG's strategi om at øge fokus på kerneforretningsområderne grovvarer, vitaminer og mineraler samt service og energi.

- Samsø Byggecenter er en sund forretning, men i DLG har vi et mål om at styrke fokus på vores kerneforretning. Derfor er vi meget tilfredse med at videregive ejerskabet af virksomheden til Søren Møller, som vil investere i og fortsætte udviklingen af selskabet og dets medarbejdere til gavn for Samsø, siger Christoffer Hage, vicekoncernchef i DLG-koncernen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Markedsledende

Søren Møller, 54 år, har en lang erhvervskarriere bag sig, senest som medlem af direktionen i Eksport Kredit Fonden, som han forlod i 2014 for netop at fokusere på egne projekter. Han glæder sig over købet af selskabet.

- Samsø Byggecenter er markedsledende og en betydende erhvervsvirksomhed på Samsø. Med købet ønsker jeg at sikre virksomhedens fremtidige udvikling gennem et tæt samarbejde med selskabets kunder og øvrige interessenter, og dermed bidrage til Samsøs fortsatte udvikling. Samsø har brug for en butik med det rigtige sortiment og serviceniveau til såvel professionelle som private kunder - både fastboende og sommerhusejere, siger Søren Møller.

Samsø Byggecenter er Samsøs lokale XL-Byg og Land & Fritid, og begge forretninger vil fortsætte uændret efter overtagelsen. XL-Byg er med sine 119 forretninger, én af Danmarks største og mest markante byggevarekæder med byggematerialer og artikler til hus og have.

Land & Fritid er DLG's detailkæde, der i 41 butikker landet over leverer kvalitet og professionel rådgivning til alle med hus, have og kæledyr. Land & Fritid fører en lang række produkter inden for foder, gødning, hegnsartikler, udstyr til hest og rytter samt kæledyr, jagt, biobrændsel og meget mere.

Overtagelsen sker med tilbagevirkende kraft fra 31. juli 2016. DLG fortsætter uændret sine grovvareaktiviteter på Samsø. Det vil efter en overgangsperiode ske med udgangspunkt i afdelingen i Kolby Kås, der vil blive opgraderet.