På Nyborggaard tæt ved Vildbjerg er det blevet tid til at høsten skal i hus, men derudover er der ikke meget, der er som det plejer. Det som fylder mest i dagligdagen er nemlig kulminationen på mange måneders forberedelse, der nu har ført til at Søren Jensen fra den 1. august har overtaget familievirksomheden, fra hans forældre Johannes og Korna Jensen. Derfor er det i år Søren som skal sikre at høsten kommer i hus, så der også er råvarer til at producere hørfrøolie, hampefrøolie og hampeprotein i 2017.

Søren og familien flytter ind

- Der er gode muligheder for en mindre virksomhed som os med fokus på økologi, kvalitet og troværdigt håndværk.

Søren Jensen, ny ejer af Nyborggaard

Artiklen fortsætter efter annoncen

Søren der er uddannet mejeriingeniør og kommer fra en stilling i Arla, overtager Nyborggard, hvor han med sine erfaringer indenfor fødevareproduktion vil kunne bygge ovenpå de allerede eksisterende kvalitetsprodukter, som produceres på Nyborggaard i dag.

- Jeg vil videreudvikle Nyborggaard, og sikre at vi følger med tiden. Der er gode muligheder for en mindre virksomhed som os med fokus på økologi, kvalitet og troværdigt håndværk. Den gode historie bliver først rigtig god, når man har gode produkter, og det har vi på Nyborggaard og det er det jeg vil arbejde for, at vi også har i fremtiden, siger Søren Jensen, som nu ejer Nyborggaard.

Samtidig med at Søren overtager driften af Nyborggaard, flytter han sammen med sin familie tilbage til sit barndomshjem, da han også flytter ind på Nyborggard igen. Han skal sammen med konen Vibeke og sine to børn Simon på 2 år og Esther på 3 måneder sætte rammerne for familievirksomheden fremover.

17 år med fokus på økologiske kvalitetsprodukter

Da Korna og Johannes købte Nyborggaard i 1974 var der 10 køer og 20 tønderland på gården. Senere producerede de frilands slagtegrise. I 1999 valgte de at omlægge produktionen til økologisk planteavl, med fokus på produktion af kvalitetsprodukter. Satset på økologien var det rigtige, og blev en succes der førte til, at Nyborggaard i dag blandt andet producerer hørfrøolie, hampefrøolie og hampeprotein, som sælges i alle landets helsebutikker og eksporteres til Island.