De britiske vælgere har sat deres kryds. Storbritannien forlader EU. For de fleste var det udfald af den britiske folkeafstemning indtil for få måneder siden ganske utænkeligt. Nu er det fakta og den virkelighed, Danish Crown forholder sig til.

- På den korte bane kommer vi uden om den værste uro på valutamarkederne, da en stor del af vores salg til Storbritannien sker på kontrakt, som rækker nogle måneder ud i fremtiden. I den periode vil vi selvfølgelig følge situationen tæt, siger Søren Tinggaard, underdirektør i Danish Crowns eksportafdeling.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi ved, de sætter pris på vores høje kvalitet, så vi vil også i fremtiden have et væsentligt salg til det britiske marked.,

Søren Tinggaard, underdirektør i Danish Crowns eksportafdeling

Briterne vil også spise bacon i fremtiden, og en betragtelig del af det vil komme fra Danish Crown. Danish Crowns forretningsmodel, hvor der er adgang til både danske og engelske grise, er en kæmpe styrke i denne situation. I hvilken grad kødet så vil komme fra de danske slagterier eller fra de 16 fabrikker, Tulip Ltd. driver i England, vil fremtiden vise.

- Der er ingen tvivl om, at Storbritannien også i fremtiden skal importere fødevarer. Vi ved, de sætter pris på vores høje kvalitet, så vi vil også i fremtiden have et væsentligt salg til det britiske marked. Her er det helt centralt, at det er Europa, der sætter prisniveauet på svinekød i Storbritannien. Det har vi set med al tydelighed de sidste to måneder, hvor prisen på fersk svinekød er steget betragteligt, siger Søren Tinggaard.

I den nuværende situation har Danish Crown fordel af en bred markedsadgang til over 130 lande verden over. Det giver stort set optimale muligheder for at agere i markedet.

- Fremadrettet bliver det helt afgørende, hvilken aftale EU og Storbritannien får forhandlet på plads. Ønskescenariet for Danish Crown er samhandel mellem Storbritannien og Danmark på mere eller mindre uændrede vilkår. Vi har en stærk tro på, at briterne også i fremtiden vil have appetit på dansk bacon, så derfor tillader vi os at være beherskede optimistiske, siger Søren Tinggaard.