Mens de grønne traktorer fra John Deere har travlt i marken verden over, kan folkene bag se tilbage på andet kvartal af 2016 og konstatere, at resultatet blev dårligere end samme periode sidste år.

De kan dog trøste sig med, at den amerikanske virksomhed stadig kan fremvise et overskud på 495 millioner dollars. Det svarer til omkring 3,2 milliarder danske kroner. I samme periode sidste år lavede John Deere et overskud på 690 millioner dollars, og det betyder altså, at overskuddet er faldet med 28 procent fra 2015 til 2016. Salget og omsætningen på verdensplan faldt med fire procent i andet kvartal i forhold til året før. Set over første halvdel af 2016 er salget faldet med otte procent i forhold til 2015.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- John Deeres præstation i andet kvartal afspejler den fortsatte effekt af afmatningen på det globale marked for landbrugs og entreprenørmaskiner. I lyset af de udfordrende markedsforhold har John Deeres forretninger nydt godt af en grund eksekvering af forretningsplanen, et stærkt produktprogram og vores succes i forhold til at skabe en mere fleksibel omkostningsstruktur, siger Samuel R. Allen, der er administrerende direktør hos John Deere.

Den amerikanske virksomhed forventer, at salget for hele 2016 vil være ni procent lavere end året før, og særligt skidt forventes salget at være i tredje kvartal. Her forventer John Deere 12 procent lavere salg end samme periode sidste år.

- Selvom vi forudser lavere resultater grundet det fortsatte pres på markedet, fortsætter John Deere med at præstere på et meget niveau end i tidligere nedgangsperioder. John Deeres finansielle sitution er fortsat stærk, og vi tror på, at selskabet er i position til at udnytte attraktive vækstmuligheder, der vil bringe værdi til vores kunder og investorer i fremtiden. Samtidig fortsætter vi vores fokus på at strømline vores virksomhed og gøre den mere effektiv og profitabel, siger Samuel R. Allen.