Abonnementsartikel

Hans Chr. Schmidt håber i samarbejde med Kommunernes Landsforening at etablere et forsøg, for at se tingene i praksis. Forsøg med bæltekøretøjer forlænges et år.

Den såkaldte dimensionsbekendtgørelse på vejområdet har skabt problemer i forhold til, om en række af de store landbrugsmaskiner overhovedet kan udstilles på dyrskuerne rundt om i landet, hvor ikke mindst de store maskiner traditionelt tiltrækker stor interesse hos små og store drenge. Der har blandt andet været en række krav til transporten, der i praksis betyder, at maskinerne skal skilles ad for lovligt at kunne sendes til dyrskuerne.

Transport- og bygningsminister Hans Chr. Schmidt er imidlertid trådt ind i sagen og har haft en række møder med blandt andre repræsentanter fra landbruget, og han er nu parat til at give mulighed for at lave et midlertidigt forsøg:

- Jeg har en positiv tilgang, og derfor forventer jeg en løsning, som alle kan være tilfredse med.

Hans Chr. Schmidt, Transport- og bygningsminister

Hvor omfangsrigt?

- Jeg har blandt andre talt med formanden for Kommunernes Landsforening omkring transport på kommunernes vejnet. Min holdning, og det man kan forvente, er, at der etableres et midlertidigt forsøg, hvor vi ser, hvordan det går, når vi et enkelt år giver mulighed for at transportere store landbrugsmaskiner til dyrskuet. Vi skal blandt andet konstatere, hvor omfangsrigt det er. Der er dog nogle ting, der skal på plads, for at afgøre, hvor store maskinerne må være - herunder i forhold til politiet. Maskinerne kan godt blive så store, at det ikke alene er et spørgsmål om transporten, men også færdselssikkerheden. Men jeg har en positiv tilgang, og derfor forventer jeg en løsning, som alle kan være tilfredse med. Jeg ved, at det haster, og derfor er vi også tæt på en afgørelse, siger ministeren til Maskinbladet.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce