Catros-familien bliver nu udvidet med en ny storbror i serien, som med 12 meter arbejdsbredde bliver den hidtil bredeste Catros-harve fra Amazone.

Det fulde navn på den nye harve er Catros+ 12003-2TS og er udstyret med 510 millimeter disc, som klarer arbejdsdybder fra fem til 15 centimeter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Firedelt harve

Alle disc sidder i lejehusophæng, som er vedligeholdesfrit, og hvert disc er individuelt ophængt, og følger derfor jordens overflade, og selve harven er delt op i fire sektioner, som alle er ophængt med et luft fortryk, som gør, at hver sektion kan affjedre en smule ved hjælp af tryk akkumulatorer.

Amazone kalder systemet har ContourFrame, da hver sektion på den måde følger terrænet. Dybden på harven styres dels på fire dybdehjul forrest på harven og dels med pakvalsen bagerst. For at sikre en ensartet dybde kan clips sættes på stempelstokkene til hvert landhjul.

Der kan vælges to pakker til discharven, hvor det enten er KW580 kileringsvalse eller KW 650 kileringsvalse med Amazone Matrix-trykhjul.

Fleksibel harve

Den 12 meter brede harve, kan foldes sammen og fungere som en syv meter bred harve, de stedet det er nødvendigt, og hvor man ønsker en øget vægt på en mindre harve i jord, som kan være ekstra hård, som eksempelvis på foragerne.

De syv meter arbejdsbredde kommer, når harven klappes delvist sammen og de to yderste sektioner hydraulisk klappes ind over de midterste sektioner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Når harven skal foldes sammen til vejtransport, klappes de midterste sektioner op på højkant, og to store transporthjul med demissionerne 700/50 R26.5 sørger for sikker vejtransport, hvor harven er godkendt til 40 kilometer i timen. På vejen er harven tre meter bred og fire meter høj.

Det kræver blot ét hydraulik udtag for at folde harven ud og også kun ét udtag, for at betjene harven på forageret, hvor discene løftes af jorden sammen med landhjulene, og harven drejes rundt, mens den kører på pakkeren, som er monteret bagerst.